Augusztus 13-án délután teszi le az esküt a Magyar Paralimpiai Csapat

Kedden délután, a 16 órakor kezdődő ünnepségen teszik le az esküt Magyar Paralimpiai Csapat tagjai. A párizsi paralimpián – augusztus 28. és szeptember 8. között – 39 sportoló képviseli majd a magyar színeket.

A Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) közleménye szerint Magyarországot 13 különböző sportágban összesen 39 versenyző képviseli majd a francia fővárosban: heten úszásban, hatan-hatan kajak-kenuban és kerekesszékes vívásban, öten atlétikában, négyen asztaliteniszben, hárman sportlövészetben, ketten bocsában, egy-egy sportoló pedig erőemelésben, íjászatban, cselgáncsban, kerékpárban, lovaglásban és triatlonban.

Az MPB kiemelte:

ezzel mind sportolói létszámban, mind a sportágak számában sikerült meghaladni a tokiói számokat, s ez minden idők harmadik legnépesebb magyar csapata.

Az összes tokiói sportágban ott lesznek a magyarok Párizsban is, ezen felül három további sportágban sikerült indulási jogot szerezni: magyar lovasnak húsz, a magyar bocsázóknak tizenhat, magyar judokának nyolc év elteltével lehet ismét szurkolni a paralimpián.

Mind a hét magyar tokiói paralimpiai bajnok – Ekler Luca, Illés Fanni, Kiss Péter Pál, Konkoly Zsófia, Pálos Péter, Pap Bianka és Veres Amarilla – ott lesz a mezőnyben és ismét éremesélyesként szállhat harcba.

A párizsi paralimpikonok több mint egynegyede újonc. A magyarok összesen 68 versenyszámban küzdenek meg az érmekért és a helyezésekért, a legtöbb számban, ötben az úszó Pap Bianka indul.

(MTI)

Címlapkép: A magyar paralimpiai csapat dalának klipfelvétele a Pannónia Stúdióban 2024. július 15-én. A hátsó sorban Kertész Róbert, Szvitacs Alexa, Fonyódi Ildikó, Csuri Ferenc, Arlóy Zsófia, Lengyel Zsófi, D. Kiss Zoltán, Pap Bianka, Ekler Luca, Wermeser Zsombor és Szőllősi István, az első sorban Illés Fanni, Sedric Roussel és Száraz Evelin (b-j). Fotó: MTI/Bruzák Noémi

'Fel a tetejéhez' gomb