Szeptemberben rendezik meg a Nyitott Templomok Hétvégéjét Szentendrén

Zenei, irodalmi, egyházművészeti és képzőművészeti programok is várják az érdeklődőket a Nyitott Templomok Hétvégéjén szeptember 6. és 8. között Szentendrén.

A Ferenczy Múzeumi Centrum hagyományteremtő, szakrális, összművészeti fesztiválján kilenc templom és három imaház kapui és udvarai nyílnak meg Szentendrén a nagyközönség előtt, ahol egyebek mellett templomsétákkal, kiállításokkal, művészet- és zenetörténeti előadásokkal valamint kreatív programokkal is készülnek a szervezők – tájékoztatta az intézmény az MTI-t. Az idei programsorozat üzenete: a „remény”. Mint írják, újdonságként a programsorozat „nulladik napján”, szeptember elsején templomsétára hívja az érdeklődőket Nagy Luca meseterapeuta Múzeumi Mesék című önismereti programjával, és szabadtéri tárlat is nyílik Szentendre templomairól a Belgrád Székesegyház kerítésfalán.

A fesztiválon fellép a Szent Efrém Férfikar, a Trio Cantio, a Capella Savaria, a Musica Beata Kórus és az Amadinda Percussion Project. Hagyományként az esti zárókoncertek bevételéből a szentendrei Karitasz a felajánlott összeget rászoruló családok gyermekeinek nyári táboroztatására fordítja. A Nyitott Templomok Hétvégéjén az esti zárókoncerteken kívül a programokra a belépés ingyenes, és a Ferenczy Múzeumi Centrum kiállításai is belépődíj nélkül látogathatók. Az esemény szervezésébe a helyi vallási – katolikus, református, evangélikus, szerb ortodox, zsidó és baptista – közösségek mellett a város kulturális intézményei is bekapcsolódtak.

(MTI)

Címlapkép: femuz.hu

'Fel a tetejéhez' gomb