A református egyház és a Ferencváros sportolói is segítettek a Bethesda Gyermekkórház műtőklimatizálási problémáin

A nagy melegben fellépő műtőklimatizálási problémánkat a közösség erejével és fenntartónk segítségével sikerült megoldani! – tudatta közösségi oldalán pénteken a Bethesda Gyermekkórház. Ismertették: mások mellett a Magyarországi Református Egyház és a Ferencvárosi Torna Club is segítette őket.

Mint írták, a kánikula okozta működési nehézségeikre a Magyarországi Református Egyház, a kórház fenntartója azonnal reagált: „rendkívüli segítségként kifizeti az elromlott klímaberendezés teljes szerelési költségét” – közölték, s hozzátették, hogy a Ferencvárosi Torna Club sportolóinak és dolgozóinak 10 millió forintos segítségével pedig egy csapásra megoldódott azon helyiségek klimatizálásának finanszírozása, ahol ez még sürgősen szükséges volt.

Egy névtelenségét kérő kiemelt nagyösszegű adományozónknak, az összefogásban résztvevő számtalan támogatónknak és a cégek felajánlásának köszönhetően még nagyobbat álmodhatunk, és azon helyiségek is sorra kerülnek a klimatizálásban, amelyek kapcsán ezt eddig nem is remélhettünk – írták.

A sürgősségi várakozó, a sebészeti betegőrző kórterem, a neurológiai betegfogadó tér, az ADHD ambulanciájuk vizsgálója, a génterápiás kórtermük és az otthonlélegeztetési alváslabor klimatizálása is megoldódik a következő hetekben – sorolták föl a bejegyzésben.

Minden kisebb és nagyobb összeg óriási segítséget jelent, megható látni, hogy milyen sokan tartják fontosnak a munkánkat, és tesznek hozzá anyagilag a lehetőségükhöz mérten!

– fogalmaztak a posztban.

Mi egyet ígérhetünk: minden felajánlott támogatásról be- és elszámolunk, és a gyermekek és gyógyítók körülményeit tesszük belőle jobbá! – írták végezetül.

Címlapkép: Steinbach József, a Magyarországi Református Egyház zsinatának lelkészi elnöke és Dr. Velkey György, a Bethesda Gyermekkórház főigazgatója. Forrás: Facebook/Bethesda Gyermekkórház


Hirdetés
'Fel a tetejéhez' gomb