A katolikus közoktatás pedagógusait díjazták Győr-Moson-Sopron vármegyében

Hálaadó szentmisét mutatott be nemrég Veres András megyéspüspök a Győri Egyházmegye fenntartásában működő oktatási intézmények munkatársainak a győri Apor Vilmos Katolikus Iskolaközpontban. Az eseményen és az azt követő ünnepségen, nyolc oktatási intézmény több száz munkatársa vett részt, és átadták a Szent Gellért-díjakat is – számolt be a Kisalföld.

Elismerést vehetett át a megyés főpásztortól Szabóné Pinke Zsuzsanna a mosonmagyaróvári Hildegárd Óvoda pedagógusa, több évtizedes kiemelkedő pedagógusi munkájáért. Méltatásában elhangzott: lelkiismeretesen, naprakészen, folyamatosan frissülő szakmai tudással végzi munkáját. Nagy fokú érzékenységgel fordul a különös bánásmódot igénylő gyermekek felé, s magas szintű szakmai tudásával törekszik arra, hogy mindenkinél egyénileg megtalálja a lehető legmegfelelőbb utat a fejlődésre.

Ugyancsak elismerést vehetett át Varga Györgyné oligrofénpedagógia szakos gyógypedagógia tanár, aki huszonnégy éve a szanyi Szent Anna Általános Iskola és Óvoda gyógypedagógusa, az általános iskola tanítója. Fontos szakmai munkája a tanulásban akadályozott, fogyatékos gyermekek nevelése, oktatása, fejlesztése, rehabilitációja, a gyógypedagógiai feladatok ellátása. Keresztény élete, hitélete példamutató.

A Szent Gellért-díj ezüst fokozatában részesült továbbá Antalné Hatoss Györgyi tanító, kántor, a Prohászka Ottokár Orsolyita Gimnázium, Általános Iskola és Óvoda nevelőtestületének aktív tagja. Az iskola 1993-as újraindításától az intézménye pedagógusa. Az alsó tagozatos munkaközösség egyik mozgatórugója, számtalan pályázatot írt és nyert meg, melyek anyagi támogatásából táborok, színvonalas rendezvények valósulhattak az utóbbi időben. Nemcsak a kiemelkedő tanítói munkássága említésre méltó, hanem a kántori szolgálat is, amit a nagybajcsi Szent György plébánián és az iskolában lát el, ahol az énekkart vezeti.

A Szent Gellért-díjat a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia alapította azzal a céllal, hogy lehetőséget teremtsen a katolikus közoktatásban végzett kiemelkedő munka elismerésére. 

Címlapkép: Facebook.com/Győri Egyházmegye


Hirdetés
'Fel a tetejéhez' gomb