Elon Musk: Támogatom Trump elnököt, és remélem, gyorsan felépül

Elon Musk, a Tesla vezérigazgatója először támogatta nyilvánosan Donald Trumpot az amerikai elnökválasztási versenyben, „keménynek” nevezve a volt republikánus elnököt. A milliárdos üzletember egy olyan videóval együtt tweetelte a támogatását, amelyen Trump ökölbe szorított kézzel látható, miután a pennsylvaniai nagygyűlésén rálőttek.

„A mártír életben maradt” – írta egy későbbi bejegyzésében.

Biztonságban van Donald Trump, akit támadás ért Pennsylvania állambeli választási gyűlésén

A posztok bebetonozzák Musk jobboldali politika felé való elmozdulását – írta a newsmax.com oldal, hozzátéve, hogy Musk bejegyzései Trump számára egy nagy befolyással rendelkező személy támogatását jelentik a november 5-i választásokon a Fehér Házba való visszatérésre irányuló törekvésében.

A dél-afrikai születésű üzletember befolyása Trump előnyére válhat, hiszen Musk 189,5 millió követőjével az egyik „legnagyobb lábnyomot hagyja” az X-en, ami azt jelenti, hogy posztjai azonnal széles körben elterjedhetnek.

„Amerikának utoljára Theodore Roosevelt volt ilyen kemény jelöltje” – írta egy újabb posztjában Musk, aki az elmúlt időszakban egyre több kritikát fogalmazott meg Joe Biden amerikai elnökkel szemben, s a Bloomberg forrásai szerint adományokat adott egy Trump megválasztásáért dolgozó politikai csoportnak. A Bloomberg ezt még pénteken, a merénylet előtt közölte.

Musk elmondta, hogy korábban Hillary Clinton, valamint Biden demokrata elnökjelöltre szavazott.

Címlapkép:  Elon Musk, a Tesla Motors amerikai elektromosjármű-gyártó és a SpaceX amerikai űrkutatási magánvállalat vezérigazgatója nyilatkozik a sajtó képviselőinek a Tesla Gigafactory nevű gyárának építési területén a Berlin szomszédságában fekvő Grünheidében 2020. szeptember 3-án. Fotó: MTI/EPA/Alexander Becer


Hirdetés
'Fel a tetejéhez' gomb