Elraboltak egy kiskorú keresztény lányt, majd hozzákényszerítették muszlim elrablójához

Pakisztánban elrabolták egy keresztény házaspár fiatalkorú lányát, akit arra köteleztek, hogy térjen át az iszlámra, majd feleségül kényszerítették muszlim elrablójához. S az eset még csak nem is egyedi.

Khalid Masih, egy 48 éves iszlámábádi katolikus egészségügyi dolgozó elmondta, hogy egy környékbeli férfi, Haider Ali június 24-én elvitte a lányát, Alina Khalidot az iszlámábádi Khanna Pul negyedben lévő otthonukból – közölte a morningstarnews.org oldal.

„Néhány szomszéd azt mondta nekünk, hogy láttak egy felismerhetetlen lányt a házunk előtt aznap, amikor Alina eltűnt” – mondta Masih a Christian Daily International-Morning Star Newsnak. „Amikor elkezdtük keresni, megtudtam, hogy Haider Ali, egy 27 éves férfi a szomszédságunkban tervelte ki Alina elrablását.”

Az apa még aznap feljelentést tett a rendőrségen, de állítása szerint, nem tettek semmit.

„Az első információs jelentést végül június 25-én későn vették nyilvántartásba, így az elkövetőnek elegendő ideje volt arra, hogy elrejtőzzön” – mondta Masih.

A Masih család június 27-én tudta meg, hogy lányukat erőszakkal áttérítették az iszlám hitre és feleségül adták Alihoz.

Azután szereztünk tudomást Alina áttéréséről és házasságáról, hogy a bíróságon rögzítette vallomását, amelyben állítólag azt állította, hogy önszántából változtatta meg hitét és ment hozzá Alihoz

– mondta Masih.

Az iszlám házassági bizonyítvány szerint Alina 19 éves volt, de a dokumentumból hiányzik a szükséges nemzeti személyi igazolvány száma – tette hozzá.

A jogvédők szerint a Pakisztánban elrabolt lányokat – némelyikük akár 10 éves is lehet! – általában arra kényszerítik, hogy áttérjenek az iszlám hitre, és az ilyen iszlám „házasságok” leple alatt megerőszakolják őket, majd nyomást gyakorolnak rájuk, hogy hamis vallomást tegyenek az emberrablók érdekében. A bírák rendszeresen figyelmen kívül hagyják a gyermekek életkorára vonatkozó dokumentumokat, és „legális” feleségként adják vissza őket az emberrablóknak.

Masih azt mondta, hogy lánya nem mehetett Alival önként.

„Alinának nem volt telefonja, és soha nem ment ki egyedül a házból, így nem hiszem, hogy közvetlen kapcsolatban állt volna Alival” – mondta, s hozzátette:

A férfi azzal az egyetlen céllal rabolta el, hogy szexuálisan kihasználja. A többi áldozathoz hasonlóan Alina is kénytelen volt azt tenni, amit az elrablója mondott neki.

A rendőrségnek nem sikerült visszahoznia Alinát, és bíróság elé állítani a gyanúsítottat – tette hozzá.

„A feleségem hepatitis C-ben szenved, és cukorbeteg is” – mondta. „Az egészségi állapota romlani kezdett Alina elrablásának traumája miatt. A gyermekünk elvesztése miatti fájdalom és a fogságban elszenvedett szenvedéseire való gondolatok egész éjjel ébren tartanak mindkettőnket. Isten legyen irgalmas hozzánk és mentse meg gyermekünket!”

Safdar Chaudhry, egy iszlámábádi székhelyű minisztérium vezetője szerint a rendőrség lassan cselekedett.

„A mi közbenjárásunkra csaknem 26 órával az incidens után vették nyilvántartásba a körözést” – mondta Chaudhry.

Ha a rendőrség időben cselekedett volna, a vádlottat letartóztathatták volna, de a tétlenség lehetővé tette, hogy eltűnhessen

– jelentette ki.

Törvényi reformokat sürgetett a kiskorú kisebbségi lányok kizsákmányolásának megakadályozása érdekében.

„A rendőrségnek is fel kell ismernie a felelősségét, és fel kell hagynia az elkövetők segítésével. Ugyanez vonatkozik a pakisztáni bíróságokra is, amelyek jogi fedezetet nyújtanak az ilyen színlelt házasságoknak” – mondta.

Címlapkép: illusztráció. Forrás: freepik


Hirdetés
'Fel a tetejéhez' gomb