Migránsok lepték el a New York-i szállodákat, és mindez több mint egymilliárd dollárjába kerül az adófizetőknek

Azok a bevándorlók, akik New Yorkba érkeznek, többségében motelekben, szállodákban és fogadókban találnak lakhatást – írta a New York Post.

A lap azt írta, hogy mindezt az amerikai állampolgárok állják: az adófizetők több mint egymilliárd dollárt fizetnek azért, hogy épületeiket a migránsok menedékhelyévé tegyék. Jelenleg 193 ilyen befogadó létezik a városban, ezek közül 153 olyan, ahol turisták is megszállhatnának.

New York városa ezekért a szállásokért átlagosan 156 dollárt fizet szobánként, a tulajdonosok azonban 300 dollárt is elrakhatnak naponta egyes források szerint. A tendencia 2022 óta tart.

A jelentés kiemeli, hogy 

ezeknek a helyeknek eredetileg az volt a célja, hogy fellendítse a turizmust, most azonban elszívja a pénzt és az Airbnb piacát is a feje tetejére állította.

A számok is elég beszédesek. Idén május végéig nagyjából 5 milliárd dollárt költött New York a migránsválság kezelésére, ebből körülbelül 2 milliárd kizárólag a lakhatásukra ment el. A bevándorlók nemcsak a belvárosban élnek, hanem Randall’s Island és a Floyd Bennett Field felé is terjeszkednek. 

Joann Ariola tanácsos felháborítónak tartja az évek óta megoldatlan jelenséget. Szerinte

,,a szállodák a turizmusra épülnek, nem pedig a határainkon naponta átáramló embertömegek elszállásolására.”

Egyesek szerint jót tett a migránsok beengedése a városnak egy ideig, most azonban úgy tűnik, inkább a visszájára fordult a világváros jószívűsége. 

Kiemelt kép forrása: Pexels.com


Hirdetés
'Fel a tetejéhez' gomb