Orbán Viktor: Háború- és migrációpárti koalíció jött létre Manfred Weber vezetésével Brüsszelben

Háború- és migrációpárti, gazdaságellenes koalíció jött létre Brüsszelben Manfred Weber vezetésével – jelentette ki a miniszterelnök pénteken, a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában Berlinből nyilatkozva.

Orbán Viktor kiemelte: a baloldali pártok bejelentették, hogy egyezséget kötöttek egymással, a magát jobboldalinak mondó, de a szövetségkötések esetén mindig balra elmozduló Európai Néppárt (EPP) pedig csatlakozott a baloldalhoz.

A létrejött koalíció megállapodott egy olyan programban, ami nem jó Magyarországnak, különbözik a magyar emberek gondolkodásától.

Ez egy háborúpárti koalíció, összeálltak azok, akik továbbra is, sőt, gyorsuló ütemben akarják belevinni Európát a háborúba

– fogalmazott.

Hozzátette: Németországban a II. világháború óta elképzelhetetlen, súlyos militarizálódás zajlik.

Elmondta azt is, hogy a koalíció második programja migrációpárti, ők a Soros-terv végrehajtói. Hozzátette, Soros György már 2015-ben megírta, hogy minden évben be kell hozni egymillió migránst Európába, és ennek finanszírozásához ő szívesen ad kölcsönt az európaiaknak.

A koalíció az “adóemelés oldalán áll, tehát nem piacbarát”, ami nem jó az európai gazdaságnak – mondta.

Mi ki fogunk maradni ebből a háborúból, Magyarország a béke szigete marad, mind a közbiztonság, mind a szociális biztonság, mind a háború tekintetében – jelentette ki a miniszterelnök.

Orbán Viktor emlékeztetett, az európai választáson az emberek világosan elmondták: nem akarják, hogy Magyarország részt vegyen a háborúban.

Emlékeztetett:

sikerült megállapodnia a NATO főtitkárával, hogy Magyarország nem vesz részt a NATO ukrajnai missziójában sem pénzzel, sem fegyverrel, sem katonával.

NATO-főtitkár: Elfogadjuk, hogy Magyarország nem vesz részt az Ukrajnának nyújtott támogató műveletekben

A háborús nyomás jelen pillanatban nem a NATO-ból jön, hanem innen, Európából, ezt a csatát Brüsszelben kell megvívni – jegyezte meg.

A békepárt nyert Magyarországon, és a brüsszeli háborúpártiak azonnal egy korábban példátlannak mondható bírságot vágtak a nyakunkba

– idézte fel, hozzátéve, szoros összefüggés van a migrációs bírság és a háború és béke kérdése között.

200 millió eurós büntetést kapott Magyarország – Gulyás Gergely: Felháborító, igazságtalan és elfogadhatatlan az EU-bíróság ítélete

Orbán Viktor jelezte azonban: munkacsoportokat állítottak fel ennek kivédésére, és már látni a megoldásokat, hogy azokkal fizettessük meg ezt a bírságot, akik a migráción és a háborún a legtöbbet keresik.

Címlapkép: Orbán Viktor miniszterelnök interjút ad a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában Berlinben 2024. június 21-én. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Iratkozzon fel hírlevelünkre