Orbán Viktor: Franciaországban politikai földindulás történt

“Az történt, amit elterveztünk, amit szerettünk volna, ezt a vonatot sikerült lelassítani, de meg is lehet állítani, Franciaországban például politikai földindulás történt, olyan nagy arányban nyertek a békepártiak” – fejtette ki Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke az M1 aktuális csatornán hétfő este sugárzott interjúban az EP-választás, illetve az európai eredmények kapcsán.

Kifejtette, hogy “nagyon bonyolult térben kellett irányítani a kampánygépezetet” és még bonyolultabbá tette a választást, hogy

közben egyik szemünk sarkából az európai pártokra kellett figyelnünk.

Emlékeztetett: az volt az üzenetük, hogy háború vagy béke, és az EP-választás lehetőség volt arra, hogy “a háborúba sodródást lelassítsuk vagy megállítsuk, először Európában, aztán Amerikában”.

Orbán Viktor ezzel kapcsolatban kifejezte, hogy Donald Trump győzelme esetén nagyon megerősödhetnek a világban a békepárti erők.

A Vasárnap.hu oldalon kedden megjelent publicisztikában szerzőnk arról írt, hogy “megvalósult (…), amit Orbán Viktor előzetesen megálmodott, vagyis a szuverenista pártok előretörése”.

A jobboldali változás elkezdődött

(MTI)

Címlapkép: Orbán Viktor miniszterelnök interjút ad az M1 aktuális csatornának a Karmelita kolostorban 2024. június 10-én. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Iratkozzon fel hírlevelünkre