A német államfő is részt vett Mannheimben a meggyilkolt rendőr tiszteletére rendezett megemlékezésen

A német államfő jelenlétében több mint ezren vettek részt a Mannheimben meggyilkolt rendőr tiszteletére rendezett megemlékezésen a baden-württembergi városban pénteken.

A rendőrség szóvivőjének a tájékoztatása szerint úgy ezerötszáz-kétezer ember vett részt a tartomány északi részén fekvő, 300 ezer lakosú város piacterén, a múlt pénteken meggyilkolt rendőr tiszteletére rendezett megemlékezésen.

Frank-Walter Steinmeier német elnök az egy hete meggyilkolt rendőr, Rouven Laur szüleivel és hozzátartozóival együtt lerótta kegyeletét, virágkoszorút helyezett el a helyszínen.

Belehalt sérüléseibe a mannheimi késelés során megsebesült rendőr

A tiszteletadáson Winfried Kretschmann tartományi miniszterelnök és Thomas Strobl tartományi belügyminiszter is részt vett.

A múlt pénteken délelőtt egy 25 éves afgán a piactéren késsel megsebesítette a Pax Europa mozgalom öt tagját és a 29 éves rendőrt, aki vasárnap belehalt a sérüléseibe.

Terror! – Megkéseltek több embert a németországi Mannheimben – VIDEÓ

A rendőrség állománya országszerte egy perces csendet tartott kollégájuk tiszteletére.

(MTI)

Címlapkép: Rendőrautók a késes támadás lezárt helyszínén, a Baden-Württemberg tartománybeli Mannheim Marktplatz nevű óvárosi terén, ahol egy elkövető több embert megsebesített késsel 2024. május 31-én. A rendőrség rálőtt a támadóra, és megsebesítette. A késelés során megsebesült rendőr belehalt sérüléseibe. Fotó: MTI/AP/DPA/Rene Priebe

'Fel a tetejéhez' gomb