Schmidt Ádám: Sportnemzetből legyünk sportoló nemzet

A sport olyan erényeket fejleszt, amikre büszkék lehetünk – fogalmazott a Honvédelmi Minisztérium sportért felelős államtitkára csütörtökön Balmazújvárosban, az edzőcentrum legújabb fejlesztéseinek átadóján.

Schmidt Ádám emlékeztetett: Magyarország az olimpiai eredményesség tekintetében a kilencedik helyet foglalja el a világon, a cél ezt megőrizni, vagy még javítani rajta.

Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy ez az edzőket is beleszámítva 500 ezer ember érint, ám a másik 9 millió lakossal is foglalkozni kell, ezért azon dolgoznak, hogy “sportnemzetből sportoló nemzet legyünk”.

Schmidt Ádám, a Honvédelmi Minisztérium sportért felelős államtitkára beszédet mond Balmazújvárosban, az edzőcentrum legújabb fejlesztéseinek átadóján 2024. május 23-án. Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Tiba István, a térség országgyűlési képviselője bejelentette: a 140 millió forintos kormánytámogatásból az edzőcentrumban fedett lelátót, eredményjelző táblát, kondiparkot, erőnléti dombot, labdafogó hálót készítettek, valamint kicserélték a stadion pályaborítást.

(MTI)

Címlapkép: Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár. Fotó: MTI/Purger Tamás

Iratkozzon fel hírlevelünkre