Kilenc gyermekkel az Európai Parlamentben – Meg kell mutatni az anyaság szépségét!

Margarita de la Pisa általában kétéves kislányát, Noniát is viszi magával a munkába – ő már akkor született, amikor a spanyol politikus az EP tagja volt. Az asszony egyébként az egyetlen kilencgyermekes anyuka az Európai Parlamentben, és véleménye szerint a családanyáknak mindenképpen ott kell lenniük a politikában, hiszen teljesen másképp látják a politikai kérdéseket. Noniát minden kolléga ismeri, ám legutóbb a legidősebb fiát, a 18 éves Victort vitte magával Strasbourgba. A politikusasszonnyal a Christian Network Europe készített interjút.

Az 1975-ben született De la Pisa 2020 elején, a Brexit után került az Európai Parlamentbe – amikor fel kellett tölteni a brit EP-képviselők távozása miatt megüresedett székeket – , ahol nem sokkal később csatlakozott egy néhány tagból álló keresztény képviselőcsoporthoz. Most a strasbourgi Európai Parlament képviselői kamarájában ül, de még nem tudja, visszatérhet-e ide a júniusi választások után. Az elmúlt négy évben rekordot döntött azzal, hogy ő nyújtotta be a legtöbb módosító indítványt az összes képviselő közül – szám szerint 6018-at.

Ezeknek az indítványoknak a nagy része az életvédelemhez kapcsolódik, hiszen De la Pisa az emberi élet méltóságáért harcol. Mint mondja, mindez nem a politikáról szól, hiszen az emberi élet méltósága ott az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozatában is, viszont nem szabad mindezt készpénznek vennünk.

“A legtöbbször az, amiért küzdök, maga a józan ész. Ez az oka annak, hogy a spanyol Vox párt tagja vagyok. Egyesek szerint ez a párt szélsőjobboldali, de ez nem igaz. Életpártiak vagyunk, és a józan észért harcolunk. A szabadságért, a magántulajdonért és az egyetemes elvekért.”

De la Pisa attól tart, hogy a politikusok most „lerombolják mindazt, amit eddig felépítettünk”. Főleg a választáspárti (abortuszpárti – a szerk.) mozgalom okoz nehézséget a számára, valamint a radikális gender álláspont. Véleménye szerint a legalapvetőbb emberi értékek némelyike ​​félre lett értelmezve, pedig azok “közvetlenül kapcsolódnak az emberi méltósághoz”.

Az asszony egyébként nem csupán háztartásbeli és édesanya volt, mielőtt Strasbourgba került, saját gyógyszertárat vezetett. Véleménye szerint az anyaság sok mindenre ad nagyon jó rálátást.

Margarita de la Pisa szerint a nők egyenlősége nem úgy valósul meg, ha küzdenek a termékenységük ellen. Mintha le kellene rombolniuk azért, hogy egyenlővé váljanak a férfiakkal. Véleménye szerint ez sértő a nőkre nézve, pláne, hogy ez az egyenlőség már létezik, csak tisztelni kell az embert is, úgy, ahogy van. 

Nem fogamzásgátlásra van szükség, hanem a nő teljes tiszteletére, és ez a termékenységét és az anyaságot is magában foglalja. 

-vallja.

Az interjúban arról is beszél, hogy az édesanyáknak milyen jelentős szerep jut a családban, és hogy milyen sok problémát okoz az anyák jelenlétének hiánya a társadalmunkban. Persze nem feledkezik meg az apákról sem, akiknek például a gyermekek tanításában van jelentős szerepük.

Ő maga is beismeri, hogy mostani munkáját nem tudta volna elvégezni, amikor az első és a második gyermeke megszületett, mára azonban a gyermekek is jelentős segítséget nyújtanak, a nagyok felügyelik például a kicsik tanulását. De la Pisa sokat köszönhet szüleinek is, akik segítik a családot és együtt laknak velük.

Véleménye szerint a nagycsaládos édesanyáknak mindenképpen ott a helye a parlamentben, hiszen ennek híján a nőjogi kérdésekről olyanok döntenek, akik nem is élnek családos életet. 

“Enélkül lehetetlen megérteni, mit jelent családot alapítani, érdek nélkül átélni a szeretet élményét. Ennek szépségét terjesztened kell”

– fogalmazott. A spanyol képviselő úgy véli, hogy a társadalom számos problémája – például az öngyilkosság és az erőszak – összefügg a családi élet hiányosságaival.

„Az állam megszervezheti az ellátást, de ez nem egyenlő a szeretettel. Ehhez szüksége van a családra.”

A katolikus asszony arról is beszélt, hogy hite szerint az emberi lények végtelen értéket képviselnek, ami a méltóság alapja.

“Ezért küzdök, és ez nem politikai kérdés. (…) Az ember magassabbrendű az állatoknál és a tárgyaknál.”

Ennek fényében beszél De la Pisa a „gender ideológiákról”, amit meglehetősen félelmetesnek tart.

„Nem értik az emberi méltóságot. Megkérdőjelezik mindannyiunk életét. Ugyanez vonatkozik a béranyaságra is, hiszen az a babát tárgyiasítja. Ez olyan, mint amikor a prostitúció a nőt az élvezet eszközévé degradálja. Mindez nem szépséget szül, mert csupán az igazság hozhat szépséget.”

Az asszony nem fél attól, hogy mit fog tenni, ha nem választják újra, mert mint mondja, Istenben bízik, Ő szervezi a napirendjét. A célja mindenképpen a szolgálat, akárhol is teljesíti azt.

Forrás: Christian Network Europe

Címlapkép forrása: margaritapisa.es

Iratkozzon fel hírlevelünkre