Botrányos leleplezés az amerikai gyermekek nemváltó műtétjeiről

Miközben mi itthon azon mosolygunk, hogy a svájci Eurovízió-győztes nem binárisnak vallja magát – azaz egyik nemhez sem tartozónak, illetve éppen annak, amelyet egy adott pillanatban érez -, az Egyesült Államokban az állami szintre emelt woke „ideológia” tovább szedi az áldozatait. Nemrég írtuk meg, hogy az öngyilkossági kísérletek aránya megduplázódott a nemátalakító műtétek után, valamint azt is, hogy az ötvenből mindössze tizenegy állam tiltja meg a kiskorúak nemváltó műtétjeit.

Most újabb hullámokat vetett ugyanaz a történet. Kiderült ugyanis, hogy a Biden-kormányzat nem óhajtja támogatni azokat az egyházi kórházakat, amelyek ellenzik a náluk fekvő gyermekek nemváltó műtétjeit, és nem is hajlandóak ilyeneket elvégezni. A múlt héten egy képviselőházi vitán Mary Miller republikánus képviselő borította ki a bilit. Azzal vádolta meg az előtte felszólaló Xavier Becerra egészségügyi és humánszolgáltatási minisztert, hogy tudatosan elhallgatta a kormányzati tervet, amely szerint visszatartják az egyházi kórházaknak járó állami támogatást, amennyiben azok nem hajlandóak nemváltó műtéteket végezni a gyermekeken.

Brian Burch, a CatholicVote elnöke a Fox News Digitalnak nyilatkozott:

Becerra karriert csinált abból, hogy katolikusokat vett célba. Most, hogy megveti a hitalapú egészségügyi intézményeket és az abban dolgozó egészségügyi szakembereket, beleértve az ország számos katolikus kórházi rendszerét, amerikaiak millióinak ellátását fenyegeti

– mondta.

Burch minden bizonnyal az Ascension Healthről beszélt, amely az Egyesült Államok legnagyobb vallási alapon működő kórházlánca, amelyet az Amerikai Katolikus Püspöki Konferencia alapított 1999-ben. Jelenleg 140 kórházat tart fenn 19 államban. Ha valóra válik a kormányzat terve, elsősorban az ott ápoltakat fogja érinteni a központi pénzek visszatartása.

A CatholicVote elnöke még hozzátette:

Ez a kormányzat többet ártott a katolikus hitnek és a vallásos amerikaiaknak, mint bármelyik azt megelőző. Itt az ideje, hogy az amerikai nép állást foglaljon a kormányzatnak a hit intézményeivel szembeni nyílt ellenségeskedése ellen. Alig várjuk, hogy eljöjjön a november…

Chris Faddis, a Solidarity HealthShare elnöke szerint hiába létezik az az irányelv, amely szerint a szövetségi dollárokból származó egészségügyi programok nem diszkriminálhatnak senkit bőrszín, nemzeti származás, fogyatékosság, kor vagy nem alapján, sőt, az sem számít, ha a beteg LMBTQ+-nak minősíti magát, úgy tűnik, hogy ez nem vonatkozik a vallásszabadságra és annak védelmére.

“Ahelyett, hogy segítene a fiataloknak elfogadni, hogy férfinak vagy nőnek teremtette őket Isten, a Biden-adminisztráció végleg meg akarja változtatni a testüket, és sok esetben kikényszeríti a sterilizálást. Nemcsak a kórházaknak kellene felhasználniuk az ellenállásra minden rendelkezésükre álló jogi lehetőséget, de az amerikaiaknak is fel kellene ismerniük ezt a gonosz tervet, és határozottan el kellene utasítaniuk a gender ideológiát” – mondta Walker Wildmon, az American Family Association alelnöke.

A FoxNews megkereste az egészségügyi minisztériumot, amely egyelőre nem válaszolt a kérdéseikre.

Címlapkép forrása: unsplash

Iratkozzon fel hírlevelünkre