Az öngyilkossági kísérletek aránya megduplázódott a nemátalakító műtétek után

Tovább folyik a harc az LMBTQ-lobbi és a biológiai tények szilárd talapzatán álló józan gondolkodásúak között.

Tavaly ebben a cikkben írtuk le, hogy az Egyesült Államokban 11 olyan állam van, amelyben törvény tiltja a kiskorúak transznemű kezelését. (Persze, az 50 állam közül ez még nem is olyan sok…) Érdekes, hogy akik Kentuckyban ezt meg szerették volna engedni, azzal ijesztgették a közvéleményt, hogy majd öngyilkosok lesznek azok a gyerekek, akiket eltiltanak a nemváltó kezelésektől.

Csakhogy ennek pont a fordítottja igaz. Erről írt a The Journal of Urology folyóiratban megjelent tanulmány alapján a The EpochTimes. A tanulmány a nemváltoztató műtét előtti és utáni pszichiátriai sürgősségi esetek arányát elemezte 2012 és 2018 között Kaliforniában, 869 vaginoplasztikán (hüvelyplasztika) átesett férfi és 357 falloplasztikán átesett nő esetében. Az előbbi során a férfiból nővé műttetett páciens heréit eltávolítják, a péniszt befordítják, s vaginára emlékeztető nyílást képeznek a helyén, majd bőrátültetéssel képeznek kis- és nagyajkakat. A műtét egy éjszakai bennalvással körülbelül 13 ezer dollárba kerül egy floridai járóbeteg klinikán…

A tanulmány szerint az öngyilkossági kísérletek aránya a falloplasztikás csoportban az általános népességéhez hasonló, ám a vaginoplasztikára vállalkozók esetében csaknem kétszeres volt!

Konkrétan: a 869 vaginoplasztikán átesett férfi beteg közül 38-an kíséreltek meg öngyilkosságot – kilencen még a műtét előtt, 25-en a műtét után, négyen pedig műtét előtt és utána is. A falloplasztikán átesett 357 biológiailag női beteg között hat öngyilkossági kísérlet történt.

A nemváltó műtétek után mindkét csoport betegeinek körülbelül 20 százaléka fordult pszichiáterhez.

A The Epoch Timesnak adott interjújában Dr. Alfonso Oliva, a plasztikai és rekonstrukciós sebész szakorvos azt mondta, hogy hiányoznak a pszichiátriai eredményekről és a nemi megváltoztató műtéten átesett betegek hosszú távú nyomon követéséről szóló kutatások, de egy fontos dokumentumot érdemes megemlíteni. Ez Svédországból származik, ahol mindenki egy adatbázisban van, és a diagnosztikai kódokon keresztül nyomon tudják követni, mi történik az állampolgárokkal. A nemváltó műtétek esetében – több mint 10 évet követően – megállapították, hogy az öngyilkosság által okozott halálozás korrigált kockázati aránya 19,1 százalék!

Azaz a transznemű műtéten átesett betegek öngyilkossági aránya 10 év után 19-szer magasabb volt, mint az általános populációé

– mondta Dr. Alfonso Oliva. Ráadásul a tanulmány kizárta a pszichiátriai betegségekben szenvedőket, tehát ezek mind olyan személyek voltak, akikről úgy gondolják, hogy a nemi diszfórián kívül nem volt semmilyen más pszichiátriai betegségük.

Címlapkép: illusztráció: Forrás: freepik

Iratkozzon fel hírlevelünkre