Szijjártó Péter: Politikai motivációjú merénylet történt, amely súlyos támadás a szlovák demokrácia ellen

Ma reggel úgy kezdtem a napot, hogy telefonon beszéltem régi jó barátommal, Peter Zigával, a szlovák parlament ideiglenes elnökével. Természetesen Robert Fico állapotáról érdeklődtem – írta Facebook-oldalán Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken.

“Peter barátom azt mondta, hogy ahogy telnek a napok, egyre reménytelibb a helyzet, de ahhoz még jó pár napnak el kell telnie, hogy pontosat tudjanak mondani a szlovák miniszterelnök felépüléséről” fogalmazott Szijjártó Péter.

Egyetértettünk abban, hogy ez a politikai motivációjú merénylet egy súlyos támadás a szlovák demokrácia, valamint a népakaraton alapuló szuverén szlovák politika ellen

– folytatta bejegyzését a külügyminiszter.

Nagy baj és nagy kár Robert Fico kiesése most, amikor hatalmas szükség van minden békepárti politikus munkájára” – tette hozzá.

Orbán Viktor: A kormányváltással Szlovákia elindult a békepártisághoz vezető úton, most ezt a folyamatot lőtték keresztbe

Szijjártó Péter végül hozzátette:

Peter Zigát ismételten biztosítottam a magyar emberek jókívánságairól és imáiról valamint reménykedésünkről a szlovák miniszterelnök felépülése érdekében.

Robert Fico szlovák miniszterelnököt május 15-én Nyitrabányán több lövéssel életveszélyesen megsebesítette egy 71 éves lévai férfi.

Merénylet! Lőfegyverrel megsebesítették Robert Fico szlovák kormányfőt, kórházba szállították

Címlapkép: Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter. Forrás: Facebook/Szijjártó Péter

Iratkozzon fel hírlevelünkre