Robert Kalinák szlovák védelmi miniszter: Stabil, de továbbra is nagyon súlyos Robert Fico kormányfő állapota

Stabil, de továbbra is nagyon súlyos Robert Fico szlovák kormányfő állapota a műtét után – jelentette be Robert Kalinák szlovák védelmi miniszter, miniszterelnök-helyettes a besztercebányai kórházban csütörtökön.

A Nyitrabányán szerdán elkövetett merénylet után több lőtt sebbel életveszélyes állapotban kórházba szállított kormányfőn öt órán át tartó életmentő műtétet hajtottak végre, az állapota stabil, de nagyon súlyos – jelentette be Robert Kalinák.

„A következő órák sorsdöntőek lesznek” – Életveszélyes állapotban szállították kórházba a szlovák kormányfőt – VIDEÓ

A kórház igazgatóhelyettese szerint a miniszterelnököt két orvosi csapat műtötte, és továbbra is az intenzív osztályon fekszik.

Amennyiben a szlovák miniszterelnök sérülései miatt hosszabb kezelésre szorulna, a vonatkozó szabályozás szerint feladatai ellátását a négy miniszterelnök-helyettes egyike venné át, a szlovák sajtó Robert Kalinákot tartja a legesélyesebbnek e feladat ellátására.

Robert Fico ellen szerda délután Nyitrabányán (Handlová), a kormány kihelyezett ülése után követett el lőfegyveres merényletet egy 71 éves lévai férfi, akit a helyszínen azonnal őrizetbe vett a rendőrség.

Merénylet! Lőfegyverrel megsebesítették Robert Fico szlovák kormányfőt, kórházba szállították

(MTI)

Címlapkép: Robert Kalinák szlovák védelmi miniszter és miniszterelnök-helyettes sajtóértekezletet tart a besztercebányai (Banská Bystrica) Roosevelt kórházban, ahova Robert Fico szlovák miniszterelnököt szállították, miután lőfegyveres támadás érte a Pozsonytól mintegy 150 kilométerre, északkeletre fekvő Nyitrabányán (Handlová) tartott kihelyezett kormányülés után 2024. május 15-én, szerdán. Fotó: MTI/AP/Erdős Dénes

Iratkozzon fel hírlevelünkre