Orbán Viktor: A kormányváltással Szlovákia elindult a békepártisághoz vezető úton, most ezt a folyamatot lőtték keresztbe

A szlovákiai választást követő kormányváltással Szlovákia elindult a békepártisághoz vezető úton. Ez nagy segítség volt Magyarország számára. Most ezt a folyamatot akasztották meg, lőtték keresztbe – fogalmazott Orbán Viktor miniszterelnök közösségi oldalán csütörtökön.

A magyar kormányfő hozzátette, hogy a szlovák miniszterelnök ellen, egy baloldali aktivista által elkövetett merénylet miatt “a legfontosabb hónapokban Robert Fico kiesett a munkából” – utalt a június 9-i európai parlamenti választások előtti kampányidőszakra Orbán Viktor.

Bizakodunk a felépülésében, de ma egyedül kell küzdenünk a békéért

– tette hozzá.

Mostantól kétszeres erővel, egymagunk kell harcolnunk. Minden eddiginél nagyobb jelentősége lett az európai választásnak. Véget kell vetni az erőszaknak! El kell mennünk és a békére kell szavaznunk június 9-én!

– írta Orbán Viktor.

Címlapkép: Orbán Viktor miniszterelnök (b) és Robert Fico szlovák miniszterelnök az Európai Unió tagországai állam- és kormányfőinek rendkívüli csúcstalálkozóján Brüsszelben 2024. február 1-jén. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Iratkozzon fel hírlevelünkre