Tovább csökken szerdától a benzin és a gázolaj nagykereskedelmi ára

Tovább csökken szerdától a benzin és a gázolaj nagykereskedelmi ára. A benzin bruttó 5 forinttal, míg a gázolaj bruttó 4 forinttal fog kevesebbe kerülni – írta meg a holtankoljak.hu.

Így az alábbi átlagárakkal számolhatnak szerdától a sofőrök: 95-ös benzin: 624 Ft/liter, gázolaj: 612 Ft/liter.

 A Világgazdaság meglátása szerint azonban a kutakon arra lehet számítani, hogy szerdától a legjellemzőbb kiskereskedelmi árak a benzin esetében 620, a dízelnél pedig 608 forint körül alakulhatnak, vagyis 4 forinttal alacsonyabbak, mint a fent hivatkozott blog szerint.

A Világgazdaság rámutatott arra is, hogy április 17-én még 650 forint volt a 95-ös benzin átlagára literenként, a gázolajé pedig 647 forint. Vagyis alig három hét alatt 26 forintot esett a benzin, 35 forintot a dízel átlagára.

Ezzel együtt is igaz, hogy januártól mostanáig nagykereskedelmi szinten a literenkénti benzinár 94, a dízelár pedig 46 forinttal nőtt. Ennek egyik oka a kötelező januári jövedékiadó-emelés.

Orbán Viktor miniszterelnök másfél hete közölte, hogy a kormány a szomszédos országok átlagárához köti a magyar üzemanyagárakat, s arról is szó volt, ha ezt az üzemanyag-kereskedők nem teszik meg maguktól, úgy szükség szerint beavatkoznak.

Orbán Viktor: A szomszédos országok átlagárához kötik a magyar üzemanyagárakat

Címlapkép forrás: freepik

Iratkozzon fel hírlevelünkre