Böjte Csaba atya: A csíkszentsimoni fafaragó tábor lakói Isten áldását kérik munkájukra, de azért sűrűn kopogtatják a vésőjüket a bunkóval

Szent Fülöp és Szent Jakab apostolok ünnepe van ma, május 3-án, erre hívta fel figyelmet közösségi oldalán Böjte Csaba ferences szerzetes, aki az éppen zajló csíkszentsimoni fafaragó táborról is adott egy kis helyzetjelentést.

Sokáig úgy gondolták, hogy Spanyolország, ahol Szent Jakab hirdette az evangéliumot, a föld végső határa, ezért is építettek Santiago de Compostelaban egy gyönyörű katedrálist – írta bejegyzésében Böjte Csaba atya.

Amerika felfedezése előtt Finisterrének, világ végének nevezték ezt a vidéket, ezért vezet ide a világ talán legtöbb ember által járt zarándok útja!

– folytatta.

S hozzátette: “A zarándok Istentől kéri a segítséget, de maga is szedi a lábát. Több száz kilométer megtétele után fáradtan ad hálát, amiért Isten megsegítette, célba vezette kegyelmével.”

Aki hisz bennem, ugyanazokat a tetteket fogja végbevinni, amelyeket én cselekszem, sőt még nagyobbakat is tehet azoknál, mert én az Atyához megyek. Bármit kértek majd nevemben az Atyától, megteszem nektek, hogy az Atya megdicsőüljön a Fiúban, Ha pedig tőlem kértek valamit a nevemben, azt is teljesítem.” Jn 14,6-14

A csíkszentsimoni fafaragó tábor lakói sűrűn kopogtatják a vésőjüket a bunkóval. Forrás: Facebook/Böjte Csaba

A csíkszentsimoni fafaragó tábor lakói szintén Isten áldását kérik munkájukra, de azért sűrűn kopogtatják a vésőjüket a bunkóval. Második napja tart csak a tábor, de azért már szépen alakul a harangláb – írta posztja folytatásában a ferences szerzetes.

Haranglábat állítanak Csíkszentsimonban a Szent László Otthon udvarán, hogy létével, szavával hirdesse: a családban, a társadalomban, a világban törékeny a béke, “s nekünk azt nem csak óvó szeretettel őriznünk kell, hanem találkozókon, nyitott párbeszéddel újból és újból újjá kell szülnünk, világra kell hoznunk!”

Imádkozzunk, hogy béke legyen a világban! Hisszük, hogy Isten megadja e mindannyiunk által vágyott drága békét, de azért keményen nekünk is dolgoznunk kell!

– szólított fel az atya.

Csíkszentsimoni fafaragó tábor Böjte Csaba részvételével. Forrás: Facebook/Böjte Csaba

Címlapkép: Böjte Csaba ferences szerzetes. Fotó: Török Brigi

Iratkozzon fel hírlevelünkre