Nemzetgazdasági Minisztérium: A kormány üdvözli az üzemanyagárak újabb csökkentését

A kormány üdvözli a MOL bejelentését, miszerint szombattól, azaz 2024. május 4-től újabb 4-4 forinttal csökken a benzin és a gázolaj nagykereskedelmi ára – írta szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében a Nemzetgazdasági Minisztérium.

Hozzátették: ezt a csökkenést egyes piaci szereplők már pénteken érvényesíteni fogják kiskereskedelmi áraikban.

Ez egy újabb kedvező lépés, amellyel a hazai üzemanyagárak közelebb kerültek a régiós árakhoz – írták.

A kormány célja, hogy a családok védelme érdekében letörje és a régiós átlag szintjére csökkentse a háborús üzemanyagárakat. Ennek érdekében a kormány múlt héten felhívta az üzemanyagforgalmazókat, hogy önkéntesen csökkentsék áraikat

– emlékeztettek a közleményben, s megemlítették, hogy az üzemanyagkereskedők megértették és elfogadták a kormány szándékait, mint írták: “ezt tükrözi a MOL mai bejelentése is”.

Az árcsökkentéssel áprilisi csúcsérétékéhez képest a benzin ára 20 forinttal, a február közepén látott csúcsértékéhez képest a gázolaj ára pedig 45 forinttal csökkent.

A közleményben kitértek arra is, hogy a kormány a jövő heti ülésén fogja újra áttekinteni az üzemanyagárak helyzetét, beleértve az üzemanyagforgalmazók azon javaslatát, miszerint ne a régiós, hanem a szomszéd országok üzemanyag átlagára legyen a referenciaérték.

Címlapkép: A Mol Nagykőrösi úti üzemanyagtöltõ-állomása Gyálon 2021. november 15-én. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Iratkozzon fel hírlevelünkre