Színes programokkal várja a látogatókat a Néprajzi Múzeum A kétely felfüggesztése című kiállítás zárónapján

Április 28-án, A kétely felfüggesztése című kiállítás zárórendezvényén egyebek mellett bumerángkészítő műhellyel, táncelőadással és tematikus tárlatvezetéssel várják az érdeklődőket a Néprajzi Múzeumban – közölték a szervezők hétfői közleményükben.

A program tematikus kiindulópontja a test, ami nemcsak művészi megformálásában, alkotói gesztusaiban, hanem hiányában is része a kiállításnak – írták.

A zárónapon a Halhatatlanok hajója című munkáról Albert Ádám tart előadást a test perspektívájából. Kristóf Krisztián, A mágikus analfabéta című munka alkotója, a múzeum munkatársaival együtt bumerángkészítő workshoppal készül Giroszkópos precesszió, macska és egy szalamandra címmel. Gergye Krisztián táncművész pedig a kiállítás terében hoz létre egy táncművet, amelynek címe: Hiszem, ha látom.

Az egész napos program egy záró tárlatvezetéssel ér véget a művészek és a kurátorok részvételével. A kétely felfüggesztése című tárlat, amelyen keresztezik egymást a néprajz és a kortárs művészet kérdései, válaszai, képviselői, tavaly november óta látható a Néprajzi Múzeumban.

A címlapkép forrása: Incze László

Iratkozzon fel hírlevelünkre