Nacsa Lőrinc: A keresztényellenes ideológia már a XII. kerületben is megjelent

A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) szerint a keresztényellenes ideológia már a főváros XII. kerületében is megjelent, a Szolidaritás Mozgalom polgármesterjelöltje ugyanis programjának középpontjába az egyházi szervezetek támogatásának eltörlését állította.

Nacsa Lőrinc, a kisebbik kormánypárt parlamenti frakcióvezető-helyettese keddi közleményében kifejtette:

a Hegyvidéken is meghatározó az egyházak közösségépítő, oktatási, nevelési, szociális és hitéleti tevékenysége, éppen ezért a Hegyvidéki Önkormányzat évente 50 millió forinttal segíti a vallásos emberek munkáját.

Rámutatott: az egykori MSZP-s Vincze Géza a Szolidaritás Mozgalom polgármesterjelöltjeként indul Hegyvidéken; “szocialista, kommunista programjának” középpontjába az egyházi szerveztek támogatásának visszaszorítását, eltörlését állította.

A KDNP-s politikus szerint

Vincze Géza közösségektől, iskoláktól, rengeteg embertől venné el ezt a támogatást.

A baloldalon csak egyet tudnak: szétzúzni és megszüntetni a megtartó erővel bíró vallási közösségeket- fogalmazott, hozzátéve: a KDNP – összefogva a Fidesszel – ezt nem fogja hagyni.

Megvédjük közösségeinket, zsidó-keresztény kultúránkat! Megvédjük magyarságunkat

– jelentette ki Nacsa Lőrinc.

(MTI)

Címlapkép: Nacsa Lőrinc, a KDNP parlamenti frakcióvezető-helyettese az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) budapesti rendezvényén. Fotó: Vasarnap.hu/Szennyes Krisztián

Iratkozzon fel hírlevelünkre