A humanizmus és a szolidaritás beteg liberális ideológiává válása

Nyugat-Európa a humanizmus és szolidaritás eszméjét hamis liberális ideológiává változtatta, mely mögött a keresztényellenesség áll. A mély hitehagyás és ateizmus által süllyedt bele a világ a liberális humanizmus és szolidaritás eszméjébe. Negatív jelzőket talált ki azokra, jelesül a konzervatívokra, akik ellenállnak korunk eme eszméjének. Így vált Orbán Viktor a nyugati sajtóban szélsőjobbossá, homofóbbá, rasszistává, fasisztává, diktátorrá, aki nem humánus, nem szolidáris. A Nemzeti Konzervativizmus Konferencia (NatCon) így vált elutasítottá Brüsszelben, így lett Európa-ellenessé, kitagadott szélsőjobbossá.

Szolidárisak vagyunk a migránsokkal, halljuk a nyugati féltekén, bezzeg Orbán Viktor nem szolidáris, tehát ellenség. Ez az egyik oka, hogy negatív figurává vált a nyugati sajtóban. A jól értesültek szerint a brüsszeli Saint-Josse-ten-Noode önkormányzat polgármestere maga is török migráns volt, azért zárta be a migránsellenes konzervatív konferenciát. Aztán szolidárisak vagyunk az ukránokkal, ezért támogatjuk fegyverekkel, pénzzel, (Macron) még emberekkel is Ukrajnát. Aki békét akar, az kilóg a sorból, az nem szolidáris, az Putyin-párti. Ebből persze semmi sem igaz, de a szolidaritás nyugati eszmévé válása óta ez ráégett Orbán Viktorra, aki csupán azt mondja: béke, béke.

Be kell fogadnunk a migránsokat, ki kell dolgozni a tervet, kvótát kell létrehozni, hogy a szolidaritásból mindenki részt vállaljon. Szégyen, hogy Orbán Viktor nem szolidáris, mert tovább lát az orránál. Ő már látja mindennek a következményét, amikor a demográfia legyőzi a keresztény Európát, az idő múlásával túlsúlyba kerül a muszlim kultúra, ami a kereszténység végét jelenti. Így aztán Jézus hiába halt meg a kereszten, hogy „általa” az Atyához jussunk, ha Jézus istenségének és megváltásának tagadói lepik el a keresztény területeket. Elég volt nekünk a 150 éves török uralom, mi a kereszténységet tartjuk a legjobb kultúrának. Miért hagynánk el? Ez Orbán Viktor legfőbb kérdése, és mindannyian tudjuk történelmünket, így ezzel még a baloldali szavazók is egyetértenek. A Nyugat azonban fújja a megtanult leckét, szolidárisnak kell lennünk. Így tették beteg ideológiává a szolidaritást és humanizmust.

A humanizmus eszméjét fújják akkor is, amikor az eutanázia jogáról beszélnek. Itt már jelen van az emberi jogok emlegetése is, aminek alapja a humanizmus eredetileg nemes eszménye. Csakhogy az ő humanizmusuk a hagyományos, keresztény értékeket kiszelektálja, megtagadja. Keresztény érték az életvédelem, mely a megfogant gyermektől kezdve érvényes az ember természetes haláláig. Ha már orvosi fogó által vagy orvosi segítséggel állt be a halál, akkor sérelem érte az életet, amit Istentől kaptunk. Az abortuszt is a humanizmus, emberi jogok nevében követik el. Alapvető emberi joggá teszik „az én testem, az én döntésem” szlogen alatt, és a humanizmus nevében ölik meg a megfogant életet, akinek már szívdobbanása is van. Az abortusz és az eutanázia a humanizmus nevében nyílt beavatkozás Isten tervébe, mert az ő humanizmusuk mögött ateizmus, keresztényellenesség áll.

A humanizmus és szolidaritás nevében ítélték el Päivi Räsänen finn politikust, mert a Bibliából idézett, ami elítéli a homoszexuális cselekedetet. Azzal vádolják, hogy homofób megjegyzést tett ki közösségi oldalára, holott csak egy igeszakaszt tett közzé a Szentírásból. Pere még mindig folyik, mert bár felmentették már, a humanizmus és szolidaritás hívei újra megfellebbezik az ítéletet. Ők azok, akik megbélyegző szavakat találnak ki arra, aki megsérti a humanizmust és a szolidaritást.

A hadviselés állandó a liberális sajtóban, több fronton, például J.K. Rowling, a nagysikerű Harry Potter könyvek szerzője ellen is. Megsérti a humanizmus és szolidaritás elvét, mert az LMBTQ-lobbi ellen posztol… A gender hívei is Isten ellen kampányolnak, aki csupán két nemet, férfit és nőt teremtett. Kitalálták a hetvennél is több nemet, törvénybe iktatták, hogy bárkinek joga van nemet váltani, ha neki úgy tetszik, a férfiaknak pedig joguk van szülni. Az elv a lényeg, a humanizmus és a szolidaritás elve, aminek minden körülmények között érvényesülnie kell, még a biológiai törvényszerűségek és az isteni teremtés ellenében is.

Szép a humanizmus és a szolidaritás elve mindaddig, míg nem felejtik ki belőle a jó-rossz, a hamis-igaz, az erkölcsös-erkölcstelen fogalompárokat, ami a kereszténység lényege. A kereszténység hozta a világba ezt a megkülönböztetést, ami nélkül nem lehet élni. Ha valamely kor ezt megtagadja, akkor tévúton jár, hamarosan válságba jut. Ratzinger a híres vitában Habermassal nem véletlenül figyelmeztetett, hogy a liberalizmusból hiányzik a morál. A liberalizmus, mely megteremtette a humanizmus és szolidaritás modern válfaját, megfeledkezett a morálról. Így került morális válságba a nyugati világ, így indult el azokon a tévutakon, ami jellemzi a brüsszeli elitet, és aminek hiánya miatt negatív példává váltunk Európában.

„Mert az Úr igaz; igazságot szeret, az igazak látják az ő orczáját.” (Zsolt11,7)

Pók Katalin

Címlapkép: Rendőrök a Nemzeti Konzervativizmus Konferenciának (NatCon) otthont adó épület előtt Brüsszelben 2024. április 16-án. Fotó: MTI/AP/Sylvain Plazy

Iratkozzon fel hírlevelünkre