Latorcai Csaba: Karácsony Gergely és a Gyurcsány-fiókák csak azt nézik, hogyan lehet milliárdokat kiszívni a Fővárosi Önkormányzatból

Hullarablás lassan, amit önök a Fővárosi Önkormányzatban tesznek – mondta Latorcai Csaba, a Közigazgatási és Területfejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) ügyvezető alelnöke Molnár Zsolt, a Magyar Szocialista Párt (MSZP) országgyűlési képviselője napirend előtti felszólalására adott válaszában hétfőn a parlamentben. 

Molnár Zsolt arra szólította fel a kormányt, hogy gondolja át a temetkezés, a sírhely-újramegváltás és a temetkezéssel kapcsolatos segélyek kérdéskörét. Kiemelte, hogy a hadisírgondozás területén előrelépést lát, de “nemcsak a hősökről kéne gondoskodni, hanem azokról a magyar emberekről is, akik tisztességesen ledolgoztak egy életet” – fogalmazott.

Az ellenzéki képviselő megjegyezte, ismer olyan temetőket, ahol “esetleges a hozzátartozók, a rendelkezésre jogosultak értesítése, nagyon sokszor nem időben kapnak értesítést arról, hogy lejár egy-egy sírhely”.

Arról is beszélt, hogy a temetkezés területén ne legyen helye az áfának, továbbá arra kérte a kormányt, hogy az újramegváltási díjhoz adjanak támogatást.

Latorcai Csaba válaszában azt mondta, hogy a temetkezéssel összefüggő kérdések alapvetően az önkormányzatokhoz tartoznak. Számos segítséget biztosít a kormány, az, hogy ez mennyire jut el az emberekhez, a helyi képviselő-testületen múlik, tette hozzá.

Téves az az állítása, hogy áfaköteles volna a sírhelyek megváltása, ugyanis ez is önkormányzatfüggő. Az önkormányzatok rendelkezhetnek úgy, hogy ne kelljen áfát fizetnie a hozzátartozóknak

– mondta Latorcai Csaba. Azok a problémák, amiket felvetett a felszólalásában, azok Budapesttel kapcsolatos problémák, Karácsony Gergely által előidézett problémák – folytatta a kereszténydemokrata politikus.

A Karácsony Gergelyt körülvevő, Gyurcsány Ferenchez kötődő üzleti körök miatt valóban, Budapesten méltatlan a temetkezés kérdése

– mondta.

Valóban elfogadhatatlan az, hogy amikor kimennek a gyászoló hozzátartozók Budapest bármely temetőjébe, ott különböző cetlikre van feltüntetve, hogy menjenek a hozzátartozók a temető irodájába, és ott fizessenek – fogalmazott.

Latorcai Csaba szerint már a temetkezés területén is látható, hogy zajlik a pénz kiszivattyúzása a Fővárosi Önkormányzatból.

Nem elég, hogy kiszívják a pénzt a Lánchíd-beruházásból, nem elég, hogy minden területen azzal találkozunk, hogy Karácsony Gergely és a hozzá kapcsolódó Gyurcsány-fiókák – legyenek főpolgármester-helyettesnek álcázva, vagy éppen tanácsadónak, vagy ügyvédnek – mást sem csinálnak, csak azt nézik, hogyan lehet milliárdokat kiszívni a Fővárosi Önkormányzatból, hogyan lehet milliárdokat elvenni a fővárosi polgároktól. Ebből most már elég volt! – mondta a miniszterhelyettes.

Nagyon bízom benne, hogy júniusban valóban lesz változás a temetkezés terén, amelynek az a feltétele, hogy végre Karácsony Gergely fejezze be ámokfutását a főváros élén

– zárta válaszát Latorcai Csaba.

Címlapkép: Latorcai Csaba szerint méltatlan, amit a temetkezés terén a dollárbaloldal által vezetett Fővárosi Önkormányzat tesz a magyar emberekkel. Forrás: Facebook/Latorcai Csaba

Iratkozzon fel hírlevelünkre