Pásztor Dániel református püspök lehet az új zsinati elnök

A Magyarországi Református Egyház (MRE) négy püspöke egyetért abban, hogy támogatja Pásztor Dániel tiszáninneni püspök jelölését a Zsinat lelkészi elnöki tisztségére – tájékoztatta a közvéleményt az MRE.

Pásztor Dániel Balog Zoltán február 16-i lemondása óta ügyvezetőként látja el a Zsinat lelkészi elnöki teendőit.

A Magyarországi Református Egyház Zsinatának Elnökségi Tanácsa szerdai ülésén megtárgyalta a 2024. április 24–25-ére tervezett zsinati ülés napirendjét – írták a nyilatkozatban.

A négy püspök, Balog Zoltán, a Dunamelléki Református Egyházkerület püspöke, Pásztor Dániel, a Tiszáninneni Református Egyházkerület püspöke, Steinbach József, a Dunántúli Református Egyházkerület püspöke és Dr. Fekete Károly, a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke közös közleménye szerint egyetértőn támogatják Steinbach József jelölését is, őt a Zsinat lelkészi alelnöki tisztségre javasolják.

A Magyarországi Református Egyház Zsinatának Elnökségi Tanácsa szerdán egy másik nyilatkozatot is kiadott, amelyben megszólították mindazokat, “akik illetékességből vagy illetéktelenül a református egyház belső ügyeit megvitatják”, hogy tisztelettel és méltányossággal beszéljenek közösségükről.

Református egyház: Kérjük, tisztelettel és méltányossággal beszéljenek közösségünkről!

Címlapkép: Pásztor Dániel, a Tiszáninneni Református Egyházkerület püspöke lehet a Magyarországi Református Egyház zsinatának új lelkészi elnöke. Fotó: MTI/Komka Péter

Iratkozzon fel hírlevelünkre