„Íme, újjáteremtek mindent!” – Gyermekeknek szóló rajzversenyt hirdet a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye

„Íme, újjáteremtek mindent!” (Jel 21,5). Ez a mottója a Ferenc pápa által meghirdetett Gyermekek Világnapjának, amelyet első alkalommal 2024. május 25-26-án tartanak Rómában. A Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye idei gyermeknapi rendezvénye és az egyházmegyei rajzverseny az „Íme, újjáteremtek mindent!” (Jel 21,5) mottóval csatlakozik a világnap üzenetéhez – hívta fel a figyelmet Öröm-hír Sajtóiroda az egyházmegye sajtóirodája a dnyem.hu oldalon.

Azt írták, hogy a népszerű egyházmegyei programok szervezői idén is várják a gyermekeket, hogy lélekben is csatlakozzanak a világ gyermekeihez, hirdetve, jelenvalóvá téve Isten országát. Palánki Ferenc megyés püspök az elmúlt évben a közel ezer fős egyházmegyei gyermeknapot „kis mennyországnak” nevezte, hiszen „ilyeneké a mennyek országa” (Mt 19,14).

A tavalyi egyházmegyei rajzversenyre 430 alkotás érkezett, vagyis ennyi család vett rész, mélyült el a rajzverseny üzenetében.

Az idei rajzversenyre készült pályázatok beküldési határideje: 2024. május 11.

A gyermeki szív és szem egyből észreveszi az életben, a családban, az egyházban, a világban az Istent, az ő szépségét, mindenható erejét, újjáteremtő szeretetét

– a szervezők ezeknek a pillanatoknak a megörökítését várják az idei rajzpályázaton.

Az egyházmegyei gyermeknapot Nagykálló-Harangodon tartják május 11-én 9- 16 óra között. Jelentkezni a plébánosoknál vagy a hitoktatóknál lehet.

Címlapkép forrása: dynem.hu

'Fel a tetejéhez' gomb