Magyar anyák szoknyája mögé bújt álcivil ellenzéki akciócsoport

A közösségi médián jött velem szembe a Magyar Anyák nevű (nem is olyan új) Facebook-oldal, amely magát „kreatív ellenállás egy pártpolitikailag független és tettrekész akciócsoportként” definiálja. Magyar anyaként naná, hogy rákattintottam.

A „pártpolitikailag független”, már az elején megbicsaklott, hiszen az összes álcivil ellenzéki megmozduláshoz hasonló tartalmakkal szembesülhetünk az O1G-től, a kockás inges posztokon át a szivárványcsaládok erősítéséig egészen Varga Judit hazugnak nevezésééig.

Utóbbi számomra azért is fájdalmas, mert míg az oldal a volt feleségét bántalmazó Magyar Pétert isteníti, az egykori igazságügyi minisztert egyenesen támadja.

Anyaként, feleségként egy bántalmazott nő ellen hangot emelni végtelenül ízléstelennek tartom — pártpolitikától függetlenül—, annak bántalmazó partnerét a magasságokig, rendszert váltó erőkig emelni pedig egyenesen hányingert keltő.

Szóval már ebből is lejön, hogy ezek a magyar anyák inkább anyák, akik olyan szinten gyűlölik a kormányt, hogy még egy nő társukért sem tudnak együttérzést vagy szolidaritást vállalni és kreatív szülői tartalmak helyett csak egy újabb platformot üzemeltetnek, ahol az ellenzéki erők reklámozhatják magukat.

Mert ugye annyira független az oldal a pártpolitikától, hogy néhány Hadházy Ákos melletti kiállás, Kétfarkú Kutya Párt esemény reklám vagy Magyar Péter népszerűsítése, kormányellenes tüntetések simán beleférnek, egy kis noÁr megmozdulással fűszerezve és még sorolhatnám…

Hogy pontosan kik ők és mi a céljuk — mert, hogy pártpolitikától nem függetlenek és nem is kreatívabbak a többi ellenzéki „civil” oldalhoz képest, — az nem igazán derül ki. Ha nem lenne hozzá néhány vállalt arc, hihetnénk akár azt is, hogy gyermektelen kormány-ellenes férfiak üzemeltetik.

A címlapkép forrása: Pixabay.com

Iratkozzon fel hírlevelünkre