Jordan Peterson felesége, Tammy a rózsafüzérnek köszöni életét

Jordan Peterson felesége, Tammy Peterson áttért a katolikus hitre a rákkal való küzdelme után.

Tammy Peterson, a neves kanadai író és pszichológus, Jordan Peterson felesége áttért a katolikus hitre. Úgy érzi, hogy a rózsafüzér és más katolikus imák imádkozásának köszönheti felgyógyulását a halállal fenyegető kórból.

Megtérése az Ontario állambeli Torontóban fekvő Szent Rózsafüzér templom húsvéti vigílián vált hivatalossá.

Jordan Peterson az EWTN News-szal osztotta meg gondolatait felesége megtéréséről. Azt mondta, hogy ez nagyon jót tett a feleségének, s jót tett a házasságuknak is. Hozzátette, hogy katolikus hitre térvén felesége megtalálta önmagát.

Jordan Peterson kanadai klinikai szakpszichológus 2023. szeptember 14-én előadást tartott az V. Budapesti Demográfiai Csúcs első napján a Szépművészeti Múzeumban. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Tammy Peterson a hírportálnak adott korábbi interjújában beszélt arról, hogy mi vezette el a katolicizmushoz. 2019-ben kezelhetetlen veserákot diagnosztizáltak nála. Azt mondták neki, egy évnél is kevesebb van hátra az életéből. Ekkoriban egy barátja rózsafüzért ajándékozott neki, majd öt héten keresztül naponta két órán át együtt imádkozott vele.

Az imáik ötödik napján jelentős javulást tapasztalt az egészségi állapotában, Tammy Peterson ezt a változást isteni beavatkozásnak tulajdonítja.

Elmondta, békére lelt, s naponta mond rózsafüzér-imát otthonában, a verandán. “A szenvedés és a megváltás történetének” hordozójaként tekint rá. 

Forrás: premierchristian.news

Címlapkép: Tammy Peterson áldást kapott a katolikus templomban. Forrás: premierchristian.news/colmflynnire/X

Iratkozzon fel hírlevelünkre