Magyar nyelvű könyveket is várnak a lévai mobilkönyvtárba

Idén nyáron kilencedik alkalommal nyílik meg a nyári mobilkönyvtár a lévai Schoeller parkban. Magyar könyveket is várnak a szabadpolcokra a Garam völgyében fekvő, harmincezer fős népességű város olvasóközönsége számára.

A mobilkönyvtár voltaképpen egy hívogató fabódé, ebből válogatva találhatnak maguknak olvasnivalót a betűk szerelmesei.

A lévai parkban idén kilencedik alkalommal várja az olvasókat a fából készült mobil könyvtár. Azonban még egy feladat áll előttünk, a könyvespolcokat könyvekkel megtölteni. Ezért könyvgyűjtést, könyvadományozást indítunk

– írta közösségi oldalán Vincze László, a lévai önkormányzat képviselője.

Az olvasást népszerűsítű, már jól bevált kezdeményezője Martina Gašparová önkormányzati képviselő volt még 2015-ben. Azóta minden évben a város központjában lévő park egyik jól látható szegletében várta az olvasni vágyókat a polcokkal felszerelt, zárható bódé. A könyvtárat az önkormányzat mellett működő fiatalok parlamentje fogja üzemeltetni Vincze László képviselővel együtt.

A faszerkezet jelenleg még üres, a könyvek a városházán találhatóak. Azonban szeretnénk felújítani a könyvállományt, ezért szervezzük a könyvgyűjtést – mondta Vincze László a Felvidék.ma kérdésére.

Kedvező időjárási viszonyok mellett már áprilisban kinyithat a kis nyári könyvtár.

Címlapkép: Akár már áprilisban kinyithat Léván a nyári könyvcserélgetős könyvtár. Forrás: Facebook/Mobilná letná knižnica/Nyári mobilkönyvtár

Iratkozzon fel hírlevelünkre