Az élet csodái – Hármas ikrek születtek a csíkszeredai sürgősségi kórházban

Ritka öröm és egyben nagy szakmai kihívás is: nemrég hármas ikrek születtek a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórházban! – jelentette be a jó hírt az intézmény közösségi oldalán kedden.

Bíborka, Balázs és Boglárka a gyergyóremetei Borbély család elsőszülöttei. Ők és édesanyjuk is jó egészségnek örvendenek – folytatódott a közlemény.

Hozzátették: “A kicsik még a kórházban erősödnek, de várhatóan hamarosan hazamehetnek. Most már gyarapodik a testsúlyuk, ami születéskor összesen 5720 gramm volt.”

A tájékoztatásból kiderült, hogy az édesanya várandósságát és az ikrek születését dr. Hompoth György szülész főorvos követte, a babákat dr. Cseh Zsuzsánna újszülöttgyógyász főorvos fogadta születéskor, és különös figyelemmel gondoskodik róluk azóta is a szülészet és az újszülöttgyógyászat csapata.

Kitértek arra is, hogy az ikerterhesség sem túl gyakori (havonta pár alkalommal érkeznek ikerbabák), hármasikrek születése pedig valódi ritkaságnak számít:

kórházunkban legutóbb 2020-ban születtek hármasikrek, azelőtt viszont 8 évig nem volt erre példa

– írták, s megemlítették azt is, hogy a 2012-ben világra jött, csíkdelnei Benő-ikrek ma már iskolába járnak és nemrég ünnepelték a születésnapjukat.

Címlapkép: Hármas ikrek születtek a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórházban. Forrás: Facebook/Spitalul Județean de Urgență M-Ciuc/Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház

Iratkozzon fel hírlevelünkre