Meghalt a finnországi lőfegyveres incidensben megsebesült egyik diák

Meghalt a keddi finnországi lőfegyveres incidensben megsebesült egyik diák, a másik két fiatal sérült állapota súlyos – közölte a rendőrség.

A Helsinkitől északra lévő Vantaa város egyik iskolájában, egy 12 éves diák fegyverrel sebesített meg három másik 12 évest. Az elkövető, akit Helsinki Siltamaki nevű északi városrészében fogtak el, első kihallgatásán beismerte, hogy ő lőtte meg társait.

Emberölés és emberölési kísérlet gyanújával nyomoznak ellene, a gyilkosság motivációja egyelőre ismeretlen.

A rendőrség azt közölte, hogy a gyanúsítottnál talált kézifegyver egy közeli rokonáé, valamint hozzátették, hogy az incidensben minden érintett finn.

A Helsingin Sanomat (HS) című finn lap a diákok szüleire hivatkozva azt közölte, hogy az incidens az egyik tanteremben történt.

A finn törvények értelmében 15 év alattiak nem maradhatnak a hatóságok őrizetében, a gyermekvédelemnek kell róluk gondoskodnia.

Újabb fejlemények a finnországi iskolai lövöldözésről

(MTI)

Címlapkép: A gyermekek hozzátartozói rendőr kíséretében mennek az intézménybe 2024. április 2-án, miután egy 12 éves tanuló lövöldözött a Viertola általános iskolában, Helsinki elővárosában, Vantaában. Fotó: MTI/AP/Lehtikuva/Markku Ulander