Varga Judit reagált Magyar Péter hangfelvételére, részletesen beszámolt bántalmazó kapcsolatáról

Magyar Péter zsarolt és terrorizált – írta Varga Judit Facebook-oldalán. A volt igazságügyi miniszter reagált Magyar Péter tettére, miután a volt férj hangfelvételekkel állt a nyilvánosság elé, a magánbeszélgetéseket politikai célra kívánja felhasználni.

Az az ember volt képes erre, akit három fiúgyermekkel ajándékozott meg. Az az ember tette ezt velem, akinek szeretettel és reménykedéssel adtam számtalan esélyt az újrakezdésre a kapcsolati erőszak szörnyű évei során. Senkinek nem kívánom ezt az érzést – fogalmazott Varga Judit.

Nézem ezt a kegyetlen arcot, hallgatom ezt a kimért hangot a tegnap esti interjúban és kiráz a hideg. Hazudik és manipulál. Gyomorforgató. Minden újra eszembe jut, amin az elmúlt 16 év során végig kellett mennem. Korábban is terrorizált és még mindig nem hagyta abba. És folytatja a játszmáit. Ha jól értem, a saját családja védelmében lehallgatja a saját feleségét. De most már őket inkább elárulja és így talán még megmenthető a haza. Mi történik itt? Mi ez az őrület?

– tette fel a kérdést a volt igazságügyi miniszter.

Azt írta, hogy jól emlékszik arra az időszakra, mert akkor is akadt verbális és fizikai erőszak bőven.

Az egyik ilyen januári eset emléke tisztán él bennem, amikor a nővéremmel töltöttem az estét. Ő valahol máshol, egy társaságban szórakozott éppen. Kettőnk közül én értem haza hamarabb. Lefeküdtem aludni és arra ébredtem úgy hajnali kettő körül, hogy hazajön. Őrjöngve jött be a hálószobába, felkapcsolta a villanyt és hallottam, ahogy erősen ittas hanghordozással, válogatott szidalmakkal ostoroz, hogy hogy képzelem, hogy lejáratom a barátai előtt, mert nem tudott telefonon elérni. Én azt a módszert alkalmaztam, amit a hosszú évek alatt kialakítottam, hogy ilyenkor jobb nem megszólalni, és úgy maradtam, ahogy voltam, neki háttal az oldalamon fekve az ágyban, várva, hogy válaszok hiányában majd lenyugszik. De nem hagyta abba. Üvöltözés és szidalmazás közben sorban lerángatta az ágytámla tetején lévő könyveket és a hátamhoz vágta őket. A könyvek egy része átesett rajtam és mellettem a földön landolt. Jól emlékszem, mert másnap reggel én raktam rendet. Aztán levette a nadrágját és az övvel együtt azt is hozzám vágta. Éreztem a csatot, ahogy a hátamat megüti. Egyre kisebbre próbáltam összekuporodni és vártam a következő ütést, féltem, nehogy a gerincemet találja el, de nem mertem megmozdulni. Közben magamban egy szép dallamra gondoltam, hogy minél előbb vége legyen ennek a jelenetnek. Mert rutinom volt ebben bőven. A hallgatásom bejött, egyszer vége lett, kiment a nappaliba és lefeküdt a kanapéra, ahol végül elaludt. Borzasztó érzés volt. De már akkor nem érdekelt. Akkor már régen elhatároztam, hogy elválok tőle

– részletezi a bejegyzésben.

Varga Judit szerint ezután jelentette be Magyar Péternek a válási szándékát, azonban elmondása szerint a férj a sikertelen bocsánatkérések után fenyegetőzni kezdett. 

Ennek a felvételnek is ez a kontextusa. Ő már készült. Nem a családja vagy a felesége megvédésére, hanem a kegyetlen zsarolására. Mert nem hagyhatta, hogy a számára mindent biztosító gazdatest levágja magáról az indáit. Provokált. A sajtóban megjelenő pletykákat felolvasta és mivel már napok óta terrorizált, azt mondtam, amit hallani akart, hogy minél előbb szabaduljak. Egy ilyen helyzetben minden emberrel előfordulhat, hogy megfélemlített állapotban olyanokat mond, amiket nem gondol komolyan

– magyarázta Varga Judit. A volt igazságügyi miniszter bejegyezése végén az utóiratban az áll, hogy Magyar Péter szerint a sajtóban a lejáratása zajlik.

Én máshogy látom. A volt kollégák, közeli barátok mondják el, ki is ő valójában. Magyar Péter nemcsak a saját családjának, de a barátainak és sok mindenkinek a környezetében rengeteg fájdalmat okozott. Újabb fájdalom ez most sok mindenki számára, hogy néznie kell ezt az aljas manipulációt

– írta.

Gulyás Gergely: Kipukkadt a lufi!

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter szintén Facebook-oldalán reagált Magyar Péter állításaira: Magyar Péter az új Márki-Zay, csak annyi a különbség, hogy Márki-Zay Péter nem terrorizálta a feleségét.

Sok hűhó semmiért. Kipukkadt a lufi!

– fogalmazott bejegyzésében a Miniszterelnökséget vezető miniszter, hozzátéve, egy megfélemlített feleséggel folytatott családi vitának semmi köze a közélethez. Ezt később videó formájában is közölte, Magyarország Kormánya közösségi oldalán:

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre