Erdő Péter bíboros megáldotta az új hittantermet a Grosics Gyula Katolikus Sport Általános Iskolában

Magyar–lengyel–erdélyi barátság – ezt a nevet viseli a hittanterem, amelyet Erdő Péter bíboros áldott meg a Grosics Gyula Katolikus Sport Általános Iskolában. Az ünnepélyes alkalomra március 20-án, szerdán délelőtt került sor – közölte a magyarkurir.hu.

Jelen volt az alkalmon Kis Mihály igazgató, Gyetván Gábor, az Egyházmegyei Katolikus Iskolák Főhatóságának (EKIF) főigazgatója, Simicskó István országgyűlési képviselő, a Kereszténydemokrata Néppárt frakcióvezetője, Csúcs Lászlóné lengyel nemzetiségi szószóló, Tomasz Bal lengyel és Tamási Zsolt erdélyi iskolaigazgató, Grosics Edina, az intézmény névadójának lánya, valamint számos meghívott vendég, szülők, pedagógusok.

Mitől lesz egy sportiskola katolikus? – tette fel a kérdést Erdő Péter bíboros a köszöntőjében, és hozzátette: nem attól katolikus egy iskola, hogy minden diák és oktató katolikus, de attól igen, hogy a katolikus szellemiség, az emberről alkotott katolikus kép valamiképpen megjelenik egy közösségben.

Valljuk a Biblia alapján az ember egységét, miszerint testből és lélekből állunk, valamint hogy a szellemünknek is szoros kapcsolata van a testünkkel, és örök életre vagyunk hivatottak. Ámde a test az üdvösség fordulópontja. A testben lezajlott életünkön múlik, milyen lesz az örök sorsunk

– mondta Erdő Péter.

A bíboros a sport nagyrabecsüléséről is beszélt, kifejtette, hogy a sport visszahat a gondolkodásra, az emberi magatartásra és a közösség építésére is.

Simicskó István a diákokhoz szólva azt mondta, hogy nem mindegy, amikor felnőttök, milyen közösségben, milyen szabályok között fogjátok élni az életeteket

Ami bizonyított apáink idejében, a kereszténység, ezt tartsuk meg, ezt erősítsük meg

– mondta.

Az ünnepi műsor után Kis Mihály igazgató vezette körbe a főpásztort és a vendégeket az intézményben, megtekinthették a Szent Korona-kiállítást és a tanulók sportbemutatóját.

Címlapkép:  Erdõ Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek. Fotó: MTI/Illyés Tibor

Iratkozzon fel hírlevelünkre