A német gyermekeknek megtiltották, hogy vizet igyanak a Ramadan miatt

Félholdak, csillagok és a „Happy Ramadan” felirat ragyogott a frankfurti Große Bockenheimer Straße-n a Ramadán kezdetén. Nargess Eskandari-Grünberg (Zöldek) frankfurti polgármester szerint a világítás célja, hogy példát mutasson a békéről és emberségről, és ítélje el a kirekesztést és a gyűlöletet. Mint ismeretes a Ramadán a böjt hónapja a muszlimok számára, amely az idén április 9-ig tart. Ez alatt a muszlimok csak naplemente után ehetnek és ihatnak. Frankfurtban már 100-150 ezer muzulmán él, a város lakosságának 15 százaléka.

Nos, alig kezdődött el a Ramadán, hétfőn az egyik általános iskolában két tanár megtiltotta a német ötödikes gyermekeknek, hogy az órák alatt vizet igyanak, a böjti hónap végéig! Arra hivatkoztak, hogy a 27 fős osztályban három muszlim tanuló is van, akikkel szolidaritást kell vállalniuk. Az egyik német apa szerint ez azért is furcsa, mert az ötödikbe járó gyerekek általában 10-11 évesek, viszont a böjti követelmény még a vallásos muszlimokra is csak 14 éves kortól érvényes.

A ramadán megünneplésére készül Frankfurt – A karácsonyi fényeket is lepipálhatja a városi díszkivilágítás

Úgyhogy azt javasolta a kislányának, hogy ne foglalkozzon a tanárok tiltásával és nyugodtan igyon a kulacsából akár óra alatt is. A Nius.de megkereste az iskolát, de egyelőre semmilyen választ nem kapott tőlük.

A lap közösségi oldalát viszont elárasztották a kommentek. Mint például:

  • az őrületet be kell tiltani
  • a tanárokat fel kell függeszteni
  • ennek végre véget kell vetni
  • ízelítő a béke és tolerancia vallásának uralmából
  • Németországban vagyunk és nem Iránban. A tanárokat figyelmeztetni kell erre
  • a demokrácia a többség és nem a kisebbség akaratának a követését jelenti
  • így kezdődik. Ez egy folyamat amelyet már nem tudunk megállítani ha nem küzdünk ellene…és így tovább

A címlapkép forrása: Pixabay

Iratkozzon fel hírlevelünkre