Menczer Tamás: A ’48-asok üzenete világos: nincs megalkuvás!

A ’48-asok üzenete világos és egyértelmű ma is: nincs megalkuvás, ugyanis ha megalkuvóvá válnánk és beérnénk kevesebbel, hitványabbal, mint amik lehetnénk, akkor méltatlanná válnánk önmagunkhoz és méltatlanná válnánk magyarságunkhoz is – mondta Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium kétoldalú kapcsolatokért felelős államtitkára pénteken a Pest vármegyei Pátyon.

Menczer Tamás, aki egyben a térség Fidesz-KDNP-s országgyűlési képviselője, az 1848-49-es forradalom és szabadságharc évfordulója alkalmából tartott megemlékezésen arról beszélt, a szabadsághoz, amely a magyaroknak a génjeiben van, béke kell, biztonság kell, és az is kell, hogy a legalapvetőbb közösség, a család és a legfontosabb, a gyermek rendben legyen.

Az ősök által kivívott szabadságot ma is veszély fenyegeti – figyelmeztetett, hozzátéve, hogy ezt a harcot sem vívja meg helyettünk senki.

Komoly erők támadnak bennünket, mert békét akarunk a szomszédságunkban, azonnali tűzszünetet, feltétel nélküli tűzszünetet és béketárgyalásokat – fogalmazott az államtitkár.

(MTI)

A címlapképen Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium kétoldalú kapcsolatokért felelős államtitkára beszédet mond az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 176. évfordulója alkalmából tartott megemlékezésen a pátyi mûvelõdési házban 2024. március 15-én.
MTI/Kovács Attila

Iratkozzon fel hírlevelünkre