Juhász Hajnalka: A keresztény-konzervatív erők megerősödése Európában elősegítheti a migrációs paktum újratárgyalását

Nemrég a LIBE bizottság is elfogadta a kilenc jogszabályból álló migrációs paktumot, ám van remény arra, hogy egy új felállású Európai Parlamentben, a keresztény-konzervatív erők megerősödése esetén újratárgyalhassuk ezt a paktumot – mondta Juhász Hajnalka, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) alelnöke a magyarnemzet.hu-nak adott interjúban.

Juhász Hajnalka emlékeztetett: a magyar kormány 2015 óta következetesen a külső határok védelmének és az illegális migráció megállításának fontosságát képviseli.

Úgy fogalmazott, hogy vízválasztó lesz, milyen irányt vesz a következő időszakban a migrációs paktum.

Mi konzekvensen ugyanazt mondjuk nyolc éve a kérdésben. A migráció kérdése pedig nem választható el a családpolitika kérdésétől. A magyar kormány a demográfiai kérdéseket a családok támogatásával, nem pedig a bevándorlás ösztönzésével akarja megoldani

– mondta – Nem ideológiai, hanem párbeszédalapú uniós politikát kell folytatni, mivel csak egyenlő rangú félként kezelt tagállamok tudnak együtt eredményesen tárgyalni – tette hozzá.

Az interjúban a KDNP alelnöke leszögezte, pártja továbbra is nemet mond a migrációra, nem támogatja a genderkérdést, ahogyan az ukrajnai háború folytatását sem.

Ez a megközelítés az elkövetkező időszakban is radikálisan szét fogja választani a konzervatív és liberális erőket

– jelentette ki.

Juhász Hajnalka arról is beszélt, hogy idővel többségbe kerülhetnek a jobboldali erők az Európai Parlamentben, vannak erre biztató jelek, ám ehhez a fiatalok minél szélesebb rétegét meg kell tudnia szólítania a konzervatív erőknek.

A kereszténydemokrata politikus szerint az európai parlamenti választás mellett meghatározó az is, hogy ki lesz az Egyesült Államok elnöke, és tud-e segíteni a konzervatív erőknek.

Donald Trump nagyon rövid idő alatt le tudná zárni a háborút, és látható közelségbe hozná a békét

– mondta.

Címlapkép: Juhász Hajnalka, a Kereszténydemokrata Néppárt alelnöke. Fotó: Vasárnap.hu/Szennyes Krisztián

Iratkozzon fel hírlevelünkre