Potápi Árpád János: Minden egyes felújított egyházi intézménnyel tovább erősítjük a helyi közösségeket

Megújult a teveli Szentháromság-templom, az átadó ünnepségen Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár, a térség országgyűlési képviselője kiemelte, a magyar kormány mintegy 3200 templomot újított meg az elmúlt években Kárpát-medence-szerte. 

Potápi Árpád János Facebook-bejegyzésében is kifejezte örömét, hogy a térségben nem csak a teveli katolikus templom újult meg az elmúlt időszakban. Hozzátette, mintegy 700 millió forint összértékben valósultak meg hasonló beruházások Alsónánától Závodig.

A templomok, a plébániák, vagy éppen az imaházak felújítása mind a helyi katolikus közösségek támogatását szolgálják. Minden egyes felújított egyházi – és világi – intézménnyel, épülettel tovább erősítjük a helyi közösségeket, a keresztény-polgári értékrendre épülő nemzetünket – az anyaországban és Kárpát-medence-szerte.

– emelte ki a nemzetpolitikáért felelős államtitkár. A templomot Felföldi László pécsi megyéspüspök áldotta meg, az ünnepségre mások mellett eljöttek Tevel testvértelepülése, Csíkdánfalva küldöttei Böjte Csongor-Ernő polgármesterrel. Fazekas Attila, Tevel független polgármestere elmondta, az államtitkárság 105 millió forintos támogatásával és kétmillió forintos adományból vonóvasakkal erősítették meg statikailag a templomot, megújították a tetőszerkezetet, és új tetőfedést kapott az épület.

Iratkozzon fel hírlevelünkre