Székesfehérváron rendezik meg a ciszterci öregdiák-konferenciát

Székesfehérváron, a Jókai Mór utca 20. szám alatt található Ciszterci Szent István Gimnáziumban rendezik meg a ciszterci öregdiákok országos találkozóját, a Ciszterenciát. A március 9-én, szombaton, 10 órakor kezdődő program mindazoknak szól, akik négy ciszterci gimnázium egyikébenBudán, Egerben, Pécsett, illetve Székesfehérváron – végezték középiskolai tanulmányaikat.

Az esemény „Mindenhol összetartozunk!” mottója arra utal, hogy a hagyományok, a hit, a tudás, a lehetőségek, az emlékek áthidalják a földrajzi távolságot, és összetartó közösséggé kovácsolják a négy ciszterci gimnáziumban végzett diákokat.

Az eseményen köszöntőt mond Spányi Antal székesfehérvári megyés püspök.

A szervezők tájékoztatása szerint országos találkozó lehetőség arra, hogy a ciszterci iskolák öregdiákjai megmutassák, milyen értékeket, tudást, lelkületet kaptak gimnáziumi éveik alatt, és az iskolapadból kikerülve hogyan sikerült kamatoztatni ezeket. Mindamellett, hogy a Ciszterencia minőségi szakmai program, lehetőséget teremt új kapcsolatok, barátságok kialakítására és az új tervek, ötletek kibontakozására is.

Az egész napos rendezvényen 10-15 perces, TED-jellegű előadást tart többek között Bartók András biztonságpolitikai szakember, Cserkuthy Hanna divattervező és Kalmár Tibor médiaszakember. Szó esik majd divatról, sörfőzésről, vallásról, egészségről és az örök életről is. A szervezők emellett színes szabadidős programokkal és kiállítással várják az érdeklődőket.

Forrás: www.szfvar.katolikus.hu, ciszterencia.hu/

Címlapkép: Székesfehérváron, a Ciszterci Szent István Gimnáziumban rendezik meg március 9-én a ciszterci öregdiákok országos találkozóját, a Ciszterenciát. Forrás: Facebook/Ciszterci Szent István Gimnázium

Iratkozzon fel hírlevelünkre