Azbej Tristan a Victory News-nak: Követendő példa lehetünk más országok számára

Az Egyesült Államokban is elismerik a magyar kormány Hungary Helps Programját. Azbej Tristan az üldözött keresztények megsegítéséért felelős államtitkár a Victory News amerikai televíziós műsornak adott interjút, amelyben Magyarország üldözött keresztények megsegítésére irányuló motivációjáról és a Hungary Helps Programról kérdezték.

A műsorvezető azon kérdésére, hogy miért indított Magyarország az üldözött keresztényekért missziót, Azbej Tristan azt mondta: „erre 360 millió okot tudok mondani”. Az államtitkár elmondása szerint világszerte több mint 300 millió ember szenved üldöztetést, diszkriminációt, ér állami elnyomás vagy terrortámadás Krisztusba vetett hitük miatt.

Azbej Tristan kiemelte, hogy kereszténydemokrata kormányként és keresztény nemzetként ki kell állnunk a keresztényekért. A politikus beszámolójában elmesélte, hogy többször beszélt olyan keresztényekkel, akiket az Iszlám Állam vagy a Boko Haram támadott meg, ennek következtében szeretteiket meggyilkolták, templomaikat és otthonaikat lerombolták.

Az államtitkár azt is kiemelte, hogy ezeknek az embereknek az egyik legnagyobb csalódásuk, hogy a nyugati keresztény országoktól számítottak volna segítségre, de ők „jobban törődnek a veszélyeztetett állatfajokkal, mint saját keresztény testvéreikkel”.

„Azok a nyugati országok már nem annyira keresztények, ahol nem mernek kiállni szenvedő keresztény testvéreikért” — fogalmazott Azbej Tristan.

Az államtitkár kifejtette, hogy Magyarország nem egy nagy ország, néhány évtizeddel ezelőtt pedig  még a kommunista elnyomástól szenvedett a nemzet, ennek következtében a nemzetközi segélyprogramokat illetően nem tud sokat nyújtani.

„De láttuk az üldözött keresztények szenvedését, és láttuk a nyugati világ tagadását is” — hangsúlyozta a politikus.

Éppen ezért Azbej Tristan elmondása szerint az üldözött keresztényekre, más üldözött vallási kisebbségekre, valamint a keresztény hiten alapuló humanitárius akciókra összpontosítanak világszerte, továbbá a program keretében 2 millió közvetlen kedvezményezettet értek el, és több mint 50 országba juttatták az emberek jóindulatát.

A műsorvezető arra is kíváncsi volt, miként lehet, hogy Magyarország ennyire életpárti. Azbej Tristan szerint követendő példa lehetünk más országok számára, ugyanis hazánkban a Fidesz-KDNP kormányra kerülésével 50 százalékkal csökkent az abortuszok száma, továbbá több, családokat segítő intézkedést vezettek be, példaként emelte ki a négygyermekes édesanyák adómentességét, valamint a nagycsaládosok gépjármű vásárlási kedvezményét.

Az amerikai Victory Channelnek adott interjú magyarul feliratozva megtekinthető Azbej Tristan Facebook oldalán:

Forrás: victory news.govictory.com

Iratkozzon fel hírlevelünkre