Egy évvel ezelőtt egy 20 fős Antifa csoport több embert is megtámadott Budapest utcáin

Egy évvel ezelőtt egy 20 fős antifa csoport több embert is megtámadott Budapest utcáin, az elkövetők közül hármat le is tartóztattak. Mint a Vasárnap.hu is beszámolt róla, az antifa akciók fényes nappal történtek, és jellemzően hátulról támadták meg az áldozatokat, akiket előtte az öltözködésük alapján választottak ki. A támadásokban kilencen – négyen súlyosan, öten könnyebben – sérültek meg.

Rétvári Bence erre az esetre emlékeztetett Facebook bejegyzésében, melyben Jámbor Andrásnak üzenve azt írta:

Ezért nem kell az Antifa-ideológiának megágyazni, és az Országgyűlésben védeni, mert az ide vezet! Mindenki a saját szemével láthatja, mi is valójában az Antifa.

Az államtitkár emlékeztetett, az Antifa mozgalom lényegi velejárója az erőszak, és céljuk, hogy a jelenlegi társadalmi rendet lebontsák.

Idén azonban már nemcsak az Antifák készültek, de a rendőrség is, így a hathatós rendőri fellépésnek köszönhetően elmaradt az utcai erőszak. Mi az áldozatok oldalán állunk! Köszönjük a rendőröknek, hogy megóvták Budapest biztonságát!

– fogalmazott Rétvári Bence. 

Rétvári Bence: a baloldalon mindig félrenéznek az erőszak kapcsán

Tavaly február 9-11-én Budapesten öt, egymással összefüggő támadás történt: az első a Nyugati pályaudvaron egy vonaton, a második a Fővám téren, a harmadik és a negyedik február 10-én a Gazdagréti téren, illetve a Bank utcában, míg az ötödik február 11-én az I. kerületi Mikó utcában. A támadásokban kilencen – négyen súlyosan, öten könnyebben – sérültek meg.

A három letartóztatott elkövető beismerő vallomást tett, ezt követően ez év januárjában az elsőrendű vádlottra 11 év, a két másikra pedig 3 év fegyházbüntetés kiszabását kérte az ügyészség.

Iratkozzon fel hírlevelünkre