Újra vár a Teológia Bár! – Előadás a szír keresztény hagyományról

Jézus Krisztusban közel Kelet: a szír keresztény hagyomány – e címmel tart előadást Manuel Nin OSB püspök atya, a görögországi görögkatolikusok exarchája február 29-én Debrecenben, a Teológia Bár(kinek) programsorozat következő alkalmán.

Ahogy már megszokhatták, a Szent Atanáz Görögkatolikus Hittudományi Főiskola szervezésében izgalmas teológiai esteken vehetnek részt Debrecenben – írta meghívójában a Hajdúdorogi Főegyházmegye.

Hozzátették: a korábbiakhoz hasonlóan az előadók olyan témák közös áttekintésére vállalkoznak, amelyek által az érdeklődők közérthető stílusban nyerhetnek bepillantást a teológia mélységeibe. Ez alkalommal Manuel Nin OSB püspök atya, a görögországi görögkatolikusok exarchája, a szír keresztény irodalom és teológia professzora tart előadást Jézus Krisztusban közel Kelet: a szír keresztény hagyomány címmel.

Az előadás – amelyet Orosz István Mokiosz atya tolmácsolja magyar nyelven – február 29-én, csütörtökön, 18 órakor kezdődik Debrecenben, a Petőfi tér 9. szám alatt található MYRA Kávézóban.

A szervezők tájékoztatása szerint a Teológia Bár(kinek) görögkatolikus kezdeményezés lelkületében ökumenikus, célja, hogy a teológusokat, egyetemistákat, vallásukat buzgón gyakorlókat és a tiszta szívvel Istent keresőket is megszólítsa.

A Bár ajtaja minden jóakaratú ember előtt nyitva áll!

– fogalmaztak.

Címlapkép: Jövő hét csütörtökön, február 29. napján ismét kinyit Teológia Bár Debrecenben. Forrás: hd.gorogkatolikus.hu

Iratkozzon fel hírlevelünkre