Ferenc pápa is támogatásáról biztosította a tüntető gazdákat – VIDEÓ

A Vatikánban is felvonulhatott a tüntető olasz gazdák egy csoportja, miután Ferenc pápa levélben biztosította őket az engedélyéről. Pietro Megna, a demonstrálók egyik szóvivője az ANSA olasz hírügynökségnek elmondta, végtelenül hálásak a Szentatyának, hogy a problémáikkal kapcsolatos üzenetüket bemutathatták a Szent Péter téren.

A demonstráló gazdák öt traktorral, és egy, a tüntetés szimbólumaként ismert Ercolino nevű tehénnel vonultak be a Vatikánba, miután Ferenc pápa támogatását fejezte ki. Az immár egy hónapja tüntető gazdákat támogatásáról biztosította, és bátorította őket ügyük elérésében a Szentatya.

A tüntetők úgy vélik, a szentatya áldása megerősíti őket, hogy továbbra is kitartsanak kitűzött céljaik mellett. Hálájuk jeléül ajándékot is vittek Ferenc pápának: az aratás során a termőföldön talált keresztet és egy traktort. Utóbbit azért választották, mert úgy vélik, ez fejezi ki legjobban a földeken dolgozó emberek fáradozását, a búza pedig a mindennapi betevő kenyeret.

Holy Cow! https://t.co/sQ9XFjhq1Z — Ashis Basu 🇨🇦 (@BasuAshis) February 18, 2024

A mezőgazdasági dolgozók azt üzenik Rómának és Brüsszelnek, hogy addig folytatják a demonstrációkat, amíg kielégítő válaszokat nem kapnak a kormánytól és az Európai Uniótól.

Forrás: Hír TV

A címlapképen Ferenc pápa heti általános audienciáját tartja a Vatikán VI. Pál pápa termében 2023. augusztus 23-án.
MTI/EPA-ANSA/Maurizio Brambatti

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre