Eltiltottak egy keresztény tanárt szakmájától, amiért megtagadta a diák által kedvelt névmás használatát

Egy keresztény tanárnak fellebbeznie kell az ellen, hogy eltiltsák a szakmától, miután megtagadta a diák által kedvelt névmás használatát az Egyesült Királyságban. A 32 éves férfit határozatlan időre felfüggesztették az oktatás alól, mert nem volt hajlandó fiúként hivatkozni egy biológiailag női tanulóra.

A Tanítási Szabályozási Hatóság (TRA) tavaly szüntette meg a jogviszonyát, miután egy vizsgálat és fegyelmi meghallgatás eredményeként úgy ítélték meg, hogy „megbecstelenítette a szakmát”.

A férfi fellebbez az ítélet ellen, miután a kormány tavaly decemberben közzétette az iskolai transzneműségről szóló útmutató tervezetét, amelyben kijelenti, hogy sem a tanárokat, sem a tanulókat nem szabad preferált névmások használatára kényszeríteni.

„Egyetlen tanárt vagy tanulót sem szabad kényszeríteni arra, hogy ezeket az előnyben részesített névmásokat használja, és ez nem akadályozhatja meg a tanárokat abban, hogy a gyerekeket együttesen “lányoknak” vagy “fiúknak” nevezzék, még olyan gyermek jelenlétében sem, akinek megengedték, hogy megváltoztassa névmását” — szól az útmutató egy pontja.

A tanár a döntés ellen a Legfelsőbb Bírósághoz fordult, továbbá az őt eltiltó határozat bírósági felülvizsgálatát is folytatja.

„Ha továbbra is eltiltanak attól a szakmától, az újabb lenne a sok kegyetlen igazságtalanság közül, amelyekkel keresztény meggyőződésem kifejezése miatt kellett szembenéznem” — mondta.

A tanár szerint az ilyen határozatok következményeként minden tanár veszélyben van, aki megosztja hitét és nézeteit az osztályteremben, ellenben úgy gondolja, hogy a nemi hovatartozás zavarában lévő gyerekek megerősítése pszichológiailag káros a számukra.

„Nem voltam hajlandó lelkiismeretem ellen tenni és kárt okozni a gyereknek, továbbá nem akartam ezért bocsánatot kérni” — nyilatkozta az eltiltott oktató.

A férfi bevallása szerint a TRA vizsgálat alá vetették és visszavonulásra késztették, mindennek következtében zaklatásnak és üldözésnek lett kitéve azért, mert megvallotta hitét és biológiai igazságot mondott ki. A tanár elmondása szerint a történtek a családjára, főként gyermekére is hatással vannak.

Az oktatót képviselő szervezet szerint az eset olyan következményekkel járhat, mint hogy elhallgattatják a tanárokat, továbbá a házassággal és a nemi hovatartozással kapcsolatos régóta fennálló keresztény meggyőződés kifejezését is megtilthatják.

Forrás: christiantoday.com

A címlapkép forrása: Unsplash.com

Iratkozzon fel hírlevelünkre