A Börzsönyből érkezett kereszt a Tokaji borvidékre

Keresztet állítottak a békéért Tokajban is! Az évtizedes hagyományokra visszanyúló Vince-napi szőlő- és borszentelés során megszentelték a tokaji kereszténydemokraták által a Hétszőlő birtok előtt felállított fakeresztet is.

Amint arról a Kereszténydemokrata Néppárt Facebook-oldala beszámolt:

a keresztet a KDNP „Fogadj örökbe egy keresztet!” és „Állítsunk egy keresztet a békéért!” kezdeményezésein felbuzdulva Menyhárt Gábor ajánlotta fel a helyi szervezetnek, amely egyenesen a Börzsönyből érkezett a Tokaji borvidékre.

A felajánlott keresztet a város nevében Posta György polgármester, a kereszténydemokraták nevében pedig Váraljai Zoltán, a KDNP Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye szervezője, valamint Éltelő Péter, a Tokaji KDNP elnöke köszönte meg, akik Dr. Csiba Gábor vármegyei elnök köszöntését is átadták.

Ezt követően a történelmi egyházak vezetői megszentelték a keresztet, majd a Himnusz eléneklésével zárult az esemény.

Menyhárt Gábor ajánlotta fel a keresztet a KDNP helyi szervezetének. Forrás: Facebook/KDNP

Latorcai Csaba, a KDNP ügyvezető főtitkára egy novemberi keresztszentelésen Lőkösházán elmondott beszédében felidézte, hogy egy éve indították útjára a „Fogadj örökbe egy keresztet!” elnevezésű mozgalmat, amelyre példátlan számú felajánlás érkezett. Kistelepülésektől a nagyvárosokig fontos ügy ez az embereknek – mondta.

Latorcai Csaba: A keresztek igazodási pontok – Gránitkeresztet szenteltek fel Lőkösházán

Címlapkép: Keresztet állítottak a békéért Tokajban is. Forrás: Facebook/KDNP

Iratkozzon fel hírlevelünkre