Orbán Viktor: A Hungary Helps programon keresztül a továbbiakban is segítjük a közel-keleti kereszténység fennmaradását

Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön a Karmelita kolostorban fogadta Pierbattista Pizzaballa bíborost, a jeruzsálemi latin pátriárkát, akivel a térségben élő keresztények megsegítéséről tárgyalt a jelenleg dúló háborús konfliktus közepette – adta tájékoztatásul Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát irányító helyettes államtitkár.

A magyar miniszterelnök és a jeruzsálemi pátriárka szerint el kell kerülni, hogy a harcok és az ellenségeskedés a szentföldi keresztény közösségek eltűnéséhez vezessenek.

Magyarország – a Hungary Helps programon keresztül – a továbbiakban is segíti a közel-keleti kereszténység fennmaradását, az ott élőknek humanitárius és hitéleti célokat szolgáló támogatást is nyújt – hangzott el a találkozón.

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (j) és Pierbattista Pizzaballa bíboros, a jeruzsálemi latin pátriárka (b2) megbeszélést folytat a Karmelita kolostorban 2024. január 18-án. Mellettük Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes (j2) és William Shomali segédpüspök (b). Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

A tárgyaláson részt vett Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes és William Shomali segédpüspök is. A találkozó után Semjén Zsolt a Kereszténydemokrata Néppárt elnöke a Facebook oldalán jelentette be, hogy  Magyarország segíti a szentföldi keresztényeket.

Ezt később Azbej Tristan, az üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps Program megvalósításáért felelős államtitkár is megerősítette, a posztjában a következőket írja:

“A magyar kormány segítséget nyújt a gázai konfliktus civil kárvallottjainak: a Hungary Helps Program keretében támogatjuk a Jeruzsálemi Latin Patriarchátus humanitárius programjait.”

Forrás: MTI

Címlapkép: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (j) fogadja Pierbattista Pizzaballa bíborost, a jeruzsálemi latin pátriárkát (b) a Karmelita kolostorban 2024. január 18-án. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Iratkozzon fel hírlevelünkre