Hazafiság, hősiesség és összetartozás ihlette alkotások kiállítása Székesfehérváron

A Józsa Judit Művészeti Alapítvány szervezésében Székesfehérváron lesz megtekinthető január 20. és február 24. között a Magyar Himnusz című Kárpát-medencei keresztény magyar kortárs alkotóművészeti kiállítás, amely 96 művész 100 alkotását foglalja magába.

A Székesfehérvár belvárosában található Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban a magyar kultúra napja alkalmából megrendezett – korábban a budapesti Józsa Judit Galériában látható – kiállítást Józsa Judit kerámiaszobrász, művészettörténész nyitja meg, köszöntőt mond Spányi Antal székesfehérvári megyés püspök. A megnyitó ünnepség 15 órakor kezdődik.

“Nemzeti imánk a magyar nemzeti identitás, a közösségi emlékezet, a hazaszeretet, a hazafiság, a hősiesség, az önfeláldozás és az összetartozás erejének megtestesülése. A Józsa Judit Művészeti Alapítvány nemzeti imánk születésének 200. évfordulója tiszteletére „Magyar Himnusz” címmel és tematikával, a fenti gondolatok és eszmék mentén nyílt képző-, nép- és iparművészeti pályázatot hirdetett kizárólag profi alkotók számára. Emellett felkértünk a részvételre a Kárpát-medencéből és az anyaországból kiemelkedően alkotó kortárs keresztény magyar művészeket.

Kormányunk nemzetépítő munkájának különösen fontos eleme az egységes nemzetben való gondolkodás, amelyhez elengedhetetlenül szükséges a nemzetrészek sajátos gazdagságának megismerése, hogy teljes képet kaphassunk a magyar kultúráról, hiszen csak ennek ismeretében lehet sikeres a magyar jövő.

A tárlat fókuszba állítja a nemzeti művészet kiemelt fontosságát, bemutatja annak magas színvonalát és példát mutat az összefogásról, a keresztény szellemiségről, a magyar lélekről – fogalmazott a Szent István Hitoktatási és Művelődési Ház honlapján is olvasható írásában Józsa Judit, a kiállítás kurátora.

A tárlat február 24-ig marad Székesfehérváron.

Címlapkép: Józsa Judit a kiállítás őszi, budapesti megnyitóján. Forrás: jozsajudit.hu

Iratkozzon fel hírlevelünkre