Szerdától ismét változik az üzemanyagok ára

Mától érvényesíti a Mol a jövedéki adó emelésének második lépcsőjét. A magyar olajcég még tavaly jelentette be, hogy két lépésben építi be áraiba a magasabb jövedéki adót. Így a január 1-jei húsz forintos módosítás után január 15-től épül be a további 21 forintos árváltozás.

A hét közepétől további áremelés várható a magyar töltőállomásokon – ismertette a Holtankoljak.hu. Ez egész pontosan azt jelenti, hogy a gázolaj fog drágulni, miután annak nagykereskedelmi árát további bruttó három forinttal emelik. A benzin beszerzési ára ellenben ezúttal nem változik.

Az éppen aktuális átlagárakat figyelembe véve szerdától az alábbi literenkénti árakkal találkozhatnak a járműtulajdonosok:

  • -95-ös benzin: 578 Ft/liter
  • gázolaj: 609 Ft/liter

Fontos leszögezni, hogy a fent feltüntetett összegek átlagárak, amelyektől az egyes kutak akár 10-20 forinttal is eltérhetnek.

Az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány egy korábbi elemzésében világított rá arra, hogy a magyar kormánynak az uniós kötelezettségszegési eljárás elkerülésének érdekében kellett megemelnie a benzin és a dízel (valamint az egyéb energiahordozók) jövedéki adóját.

Forrás: Holtankolja.hu

A címlapképen autós emeli le a töltőpisztolyt a Mol gyáli töltõállomásán 2020. január 1-jén. 
MTI/Koszticsák Szilárd

Iratkozzon fel hírlevelünkre