Programtipp! Három királyok felvonulás vasárnap Sződligeten

Habár túl vagyunk már vízkereszten, még egy, a karácsonyi ünnepkörhöz tartozó közösségi eseményre hívják fel a figyelmünket. Január 14-én, vasárnap a három királyok látogatására emlékeznek Sződligeten, a Szabadság téren, a római katolikus egyházközség szervezésében.

Amint az a vaciegyhazmegye.hu oldalon megjelent, a királyok ajándékokkal hódolnak az újszülött Jézusnál, akit a népek Messiásként üdvözölnek. A betlehemezés mint magyar hagyomány most új köntösben elevenedik meg. A szervezők színes, zenés felvonuláson közösen jelenítik meg a betlehemi történetet, amelyen mindenki szereplőként vehet részt.

A jelmezbe öltözött résztvevők a három király köré csoportosulva három udvart alkotnak: a narancssárga ruhások Ázsiát, a zöldbe öltözöttek Európát, a kéket viselők Afrikát jelenítik meg.

A felvonulást követően a katolikus templomba visszaérkezve a résztvevők ajándékokat adnak a szent családnak, a kincsesládikába köszönőlevelet, imát vagy más apróságot helyezhetnek el.

Vallási hovatartozásától függetlenül mindenkit hívnak és várnak.

A felvonulás január 7-én lett volna, az akkori a rossz időjárás miatt tartják meg ezen a héten vasárnap: január 14-én, 14:00 órai kezdettel, az esemény előreláthatólag 16:00 óráig tart.

Címlapkép: A jelmezbe öltözött résztvevők a három király köré csoportosulva három udvart alkotnak: a narancssárga ruhások Ázsiát, a zöldbe öltözöttek Európát, a kéket viselők Afrikát jelenítik meg. Forrás: 0627.hu

Iratkozzon fel hírlevelünkre