Izgalmas év vár ránk! Foci-Eb, választások, uniós soros elnökség

Azt keressük, ami összeköt bennünket, ne pedig azt, ami elválaszt! – mondta Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter csütörtökön Veszprémben, a vármegyeházán tartott évindító fogadáson.

A kereszténydemokrata politikus reményét fejezte ki, hogy 2024 sikeresebb lesz az elmúlt esztendőnél is.

2023-ban a régió közössége megmutathatta magát Európa színpadán az Európa Kulturális Fővárosa Programsorozat keretében, amely során 116 település fogott össze, Veszprém mellett Zala és Somogy vármegyeiek

– mondta a politikus.

Egy esztendeje az évindító helyszínén találkozott a három vármegye képviselő-testülete, és “hitet tettek Európa és a magyarság értékei mellett”. Az elmúlt évben ezek a települések kiemelkedő jelentőségű rendezvénysorozatot valósítottak meg. A következő évek próbája, hogy meg tudják-e tartani ezt a közösséget – tette hozzá.

2024-ben számos kiemelkedő esemény, köztük a választások, a labdarúgó-Európa-bajnokság valamint az Európai Unió soros elnöksége vár ránk. Számos olyan esemény következik tehát, ami felerősítheti a köztünk lévő ellentétet, éppen ezért nagyon fontos, hogy “ne azt keressük, ami elválaszt minket, hanem azt, ami összeköt”, így tehetünk a legtöbbet környezetünkért, Veszprém vármegyéért – hangoztatta Navracsics Tibor.

Érkeznek az uniós források – Interjú Navracsics Tiborral

(MTI)

Címlapkép: Navracsics Tibor. Fotó: Burger Zsolt

Iratkozzon fel hírlevelünkre