Joggal lehetünk büszkék ezekre a csatákra – Itt az új történelmi animációs film!

Joggal lehetünk büszkék, mégsem készült ezekről a csatákról film – ezidáig! Az Autentika Múvészeti Műhely Alapítvány öt középkori magyar hadi sikert elevenít meg egy animációs filben, ami már meg is tekinthető az Autentika Youtube-csatornáján. 

A filmben olyan középkori csaták kerültek bemutatásra, melyek kiemelik a haza védelmének és a nemzeti függetlenségnek fontosságát, továbbá bemutatják azt a magyar katonai vitézséget, amire joggal lehetünk büszkék, és mégsem született róluk eddig mozgóképes alkotás.

Az alapítvány munkatársai által készített sorozat narrátora Csőre Gábor színművész, szövegkönyvét Märle Tamás történelemtanár, az alapítvány vezetője írta. A film a Történelemoktatók Szakmai Egyesületével készült együttműködésben, megjelenését a Nemzeti Együttműködési Alap, a Miniszterelnökség és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatta.

Az Elfelejtett diadalok a 2020 óta működő Autentika hatodik filmje. A korábbi produkciókról, mint a Szent István és Nagy Lajos, a Vasárnap.hu is beszámolt, illetve utóbbi filmről interjút is készítettünk:

A Nagy Lajosról készült film nemcsak a történelem kedvelőihez szól

Animációs dokumentumfilm készült Szent Istvánról

Iratkozzon fel hírlevelünkre